KERUM OPET JAŠE

'Ja sam najveći u gradu, ne provociraj me!'

13.09.2013 u 17:59

Bionic
Reading

Desetmetarski križ na vrhu splitskog Marjana, podignut u posljednjim danima vladavine gradonačelnika Željka Keruma, svečano je blagoslovljen. U javnosti se nakon dugog izbivanja pojavio i sam Kerum, koji je s nasljednikom Ivom Baldasarom izmjenjivao komplimente

Kao 'veliki vjernik, mada se može razgovarati što to znači' te najzaslužniji za križ na čijem se postamentu spominje upravo njegovo ime, bivši gradonačelnik dobio je priliku govoriti s pozornice. Nije razočarao.
'Za mene križ znači sve: prošlost, sadašnjost i budućnost. Svi mi većinom se molimo pet puta dnevno, kad se ujutro digneš, prije doručka, ručka i kad ideš leći. I kad sam najumorniji i najpijaniji, ja se prekrstim i pomolim', pohvalio se Kerum.

'Ovaj spomenik će ostati kao simbol našem voljenom Splitu. U mom mandatu napravili smo spomenik Franji Tuđmanu, spomenik Četvrtoj brigadi, spomenik Zapadnoj obali i ovaj križ. Ja ću njemu hodočastiti', oduševljen je Kerum.

Novinari su ga upitali i jesu li točne informacije da je konačno uspio prodati trgovački centar Joker. Nije mu dobro sjelo: 'Ja sam bio i ostao najveći splitski poduzetnik, a ti nemoj provocirati!' obrušio se na novinarku Nove TV.

Keruma je s pozornice pozdravio i sam Baldasar, kojemu je bilo iznimno drago vidjeti Splićane okupljene i ujedinjene pod križem. Simbol na Marjanu, obnovljen stotinu godina nakon što je isti takav nasilno srušen, stajao je 800 tisuća kuna, od čega je 474 tisuće plaćeno donacijama nekoliko tvrtki.