KOLINDA U DUBROVNIKU

'Ja sam iz težačkog kraja, ali se rukujem s najmoćnijim ljudima svijeta'

16.12.2014 u 22:35

Bionic
Reading

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović održala je večeras u Dubrovniku predizborni skup na kojem je ponovila smjernice iz programa te istaknula kako je jedan od ključnih interesa za Hrvatsku izgradnja Pelješkog mosta, nastavak autoceste kroz hrvatski teritorij do Dubrovnika i proglašenje isključivoga gospodarskog pojasa na Jadranu

'Nepojmljivo mi je da je Hrvatska podijeljena, moramo Pelješkim mostom povezati jug Hrvatske s maticom zemljom. Nemojte da vas itko uvjeri da predsjednik, odnosno predsjednica ne može ništa napraviti za gospodarstvo. To je samo izgovor za nerad. Moramo krenuti u izgradnju Pelješkog mosta, nastavka autoceste, ali isto tako moramo proglasiti isključivi gospodarski pojas na Jadranu jer time ćemo konačno postati gospodari dijela Jadrana koji nam pripada', rekla je Grabar-Kitarović.

Također je rekla da je u kampanji proputovala 25 tisuća kilometara i vidjela 'pravi život u Hrvatskoj'.'Naša zemlja stari, sve je siromašnija, mladi odlaze, a naš predsjednik Ivo Josipović kaže kako je to pravi put', rekla, dodajući kako se građani s njime ne slažu.

U predizbornom govoru bila je kritična prema Vladi i predsjedniku Josipoviću, koji je, istaknula je Grabar-Kitarović, pet godina šutke promatrao Hrvatsku da tone, a pritom nije ništa učinio. Govorila je o problemu nezaposlenosti, odlasku Hrvata druge zemlje.

Rekla je kako predsjednik Josipović govori o pravom putu, a to je zapravo put u propast. I EU kaže da smo na rubu bankrota, kazala je Grabar Kitarović. 'Dolazim iz težačkog kraja, ali se bez ikakvog osjećaja manje vrijednosti rukujem s najmoćnijim ljudima svijeta. Uvjeravam vas da - ako sam to napravila za sebe - napravit ću to i za Hrvatsku', rekla je Grabar-Kitarović.

Ocijenila kako Hrvatska ima sve pretpostavke da bude na europskom vrhu, a ne, kao sada, na dnu. Program koji nudi utemeljen je na iskustvu ljudi i stručnjaka, a ne na floskulama, zaključila je danas Kolinda Grabar Kitarović u ispunjenom prostoru tvrđave Revelin.