vježba interventne policije

Izvršen 'atentat' na lažnu hrvatsku predsjednicu: Čula su se četiri pucnja, napadač brzo svladan

17.09.2018 u 14:46

Bionic
Reading

U Policijskoj akademiji održana je 'Godišnja vježba interventne policije 2018.' na kojoj je prikazan koordinirani rad različitih ustrojstvenih jedinica MUP-a prilikom različitih simulacija

Pripadnici interventne policije uvježbali su simulacije terorističkog napada tijekom održavanja javnog okupljanja na kojem se nalazi veći broj građana a na koji dolazi i štićena osoba pod zaštitom policijskih službenika, postupanje policije u uspostavljanju javnog reda i mira narušenog većim neprijavljenim prosvjedom, prezentacija primjene borilačkih vještina i službene interventne palice Tonfa.

  • +34
Godišnja vježba interventne policije na Policijskoj akademiji Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Tako su pred Akademiju doveli kopiju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je stigla u crnom vozilu uz standardnu pratnju automobila.

'Predsjednicu' su pratila četiri zaštitara, dok je ona obavljala svoju dužnost rukujući se i razgovarajući s drugim dužnosnikom. U jednom trenutku čuju se pucnjevi, a četiri zaštitara, tjelohranitelja, svojim tijelima kreće štititi dužnosnika.

U novonastaloj situaciji štićena osoba se hitno evakuira s mjesta događaja, a napadač se sredstvima prisile neutralizira, javlja RTL.

Uz to, nakon održavanja vježbe predstavljena je knjiga 'Višenamjenska palica - tonfa' te je održana i izložba fotografija nastala tijekom izvršavanja policijskih zadaća pod nazivom 'Interventna policija - pogled kroz objektiv'.

Zapovjednik interventne policije Damir Barić rekao je kako je interventna policija u svojih 17 godina postojanja postala nezaobilazna snaga i sudionik svih većih i važnijih sigurnosnih događanja. Istaknuo je važnost visoke razine osposobljenosti i uvježbanosti te postrojbe vezano uz sadašnje sigurnosne prijetnje poput terorizma, intenzivnih ilegalnih migracija te nasilnog i organiziranog kriminaliteta, javlja Hina.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina rekao je kako se osnivanje interventne policije 3. svibnja 2001. godine pokazlao kao iznimno kvalitetno jer se u njoj našao veliki broj iskusnih i vrlo kvalitetnih djelatnika koji su svojim znanjem i iskustvom njezin rad digli na zavidnu razinu. Istaknuo je kako je interventna policija ustrojena u svim policijskim upravama kao policijska snaga za krizne situacije i namijenjena je za obavljanje složenijih poslova iz djelokruga rada policije.