zapadni dio grada

Policija upozorava Zagrepčane: Zvuci eksplozije i interventna vozila bit će dio vježbe

12.04.2018 u 10:32

Bionic
Reading

Djelatnici policije, vojske i vatrogasaca održavaju vježbu u Prilazu baruna Filipovića u Zagrebu u četvrtak od 11 do 13 sati, pa su iz MUP-a obavijestili javnost kako nema razloga za brigu

Priopćenje Ministarstva unutarnjih poslova donosimo u cijelosti:

'U četvrtak, 12. travnja od 11 do 13 sati u kompleksu tvrtke Pliva Hrvatska d.o.o. u Zagrebu, Prilaz baruna Filipovića održat će se međuresorna pokazna vježba „TIM 1836 - 2018“.

Nositelj vježbe je MUP RH - Ravnateljstvo policije, a cilj je prikazati zajedničku sposobnost snaga Hrvatske policije, Hrvatske kopnene vojske, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Vatrogasne postrojbe tvrtke Pliva Hrvatska d.o.o. u slučaju sigurnosnog događaja koji za posljedicu može imati ili ima otpuštanje Toksičnih Industrijskih Materijala (TIM).

Obavještavamo građane koji žive ili se zateknu u blizini mjesta izvođenja vježbe da mogu očekivati prisutnost većeg broja interventnih vozila pod svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, a tijekom provedbe vježbe koristit će se zvučni i vizualni efekti kao što je efekt eksplozije, djelomična zadimljenost prostora vježbe i slično.

Građani nemaju razloga za zabrinutost jer će se vježba održati u kontroliranim uvjetima i prostoru te ne postoji opasnost za slučajne prolaznike ili osobe koje žive u blizini', izvijestio je MUP.

  • +5
Ilustrativna galerija / Vatrogasci Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL