KARAMARKO NA FACEBOOKU:

'Izuzimam se iz svih odluka u vezi Ine'

12.05.2016 u 16:26

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko objavio je u četvrtak popodne na Facebooku kako se zbog medijskog pritiska na njega i njegovu obitelj izuzima iz svih procesa donošenja odluka oko Ine

Ta će odluka, piše Karamarko, vrijediti sve dok Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa ne donese odluku prema zahtjevu koji im je uputio i kojem traži rasvjetljavanje situacije oko njega, njegove supruge Ane Karamarko i Joze Petrovića, konzultanta koji je radio za mađarski MOL.

Objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti:

Zbog medijskog linča na moju obitelj i mene osobno, donio sam odluku da se izuzmem iz svih procesa koji podrazumijevaju donošenje bilo kakvih odluka oko INA-e, sve dok Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa ne donese odluku prema zahtjevu koji sam im uputio.

Dosad sam se zalagao za povlačenje iz arbitražnih postupaka i to obostrano; i Republike Hrvatske, ali i mađarske strane. Na taj sam način htio prekinuti promašenu politiku prošle neuspješne Vlade i još neuspješnijeg premijera koji je svojom politikom Hrvatsku posvađao sa svima i doveo nas na rub međunarodne izolacije.

U slučaju nepovoljnog ishoda arbitražnih postupaka Hrvatskoj prijeti šteta koja se broji u milijardama kuna. Pritom nije zanemariv podatak kako svake godine skupo plaćamo i odvjetničko društvo koje zastupa Republiku Hrvatsku u ovim postupcima.