jug zemlje

Izraelski zrakoplovi raketirali dvije ćelije Hezbolaha u Libanonu

23.10.2023 u 06:27

Bionic
Reading

Izraelski zrakoplovi napali su rano u ponedjeljak u Libanonu dvije ćelije Hezbolaha koje su planirale lansirati protutenkovske projektile i rakete prema Izraelu, priopćila je njihova vojska

Libanonska državna novinska agencija NNA izvijestila je o izraelskom zračnom napadu na južno predgrađe Aitarouna, u južnom Libanonu, ne navodeći detalje.

Izraelska vojska je rekla da se jedna ćelija nalazi u blizini izraelskog grada Mattata, oko 13 kilometara jugozapadno od Aitarouna. Rečeno je da se druga nalazi sjevernije, u spornom području farmi Shebaa. Vojska je rekla da je pogodila obje ćelije prije nego što su izvršile napad.

Nije odmah bilo jasno jesu li dvije strane mislile na isti niz incidenata. Izrael je kasnije rekao da je pogodio više Hezbolahovih ciljeva, uključujući kompleks i osmatračnicu. Zasad nije bilo izvješća o ozlijeđenima ili šteti.

Hezbolah, skupina koju podržava Iran, i Izrael razmjenjuju vatru na granici sve češće otkako je palestinska skupina Hamas izvela šokantan napad 7. listopada, a Izraelci su odgovorili intenzivnim zračnim napadima na Gazu.

  • +9
Hezbolah Izvor: Wikimedia Commons / Autor: Wikimedia Commons - Mehr News Agency