OGULINSKIH 11

Izmišljanjem nesreća od osiguranja 'zaradili' 272.872 kuna

15.08.2011 u 10:01

Bionic
Reading

Policija je otkrila seriju prevara vezanih uz osiguravajuće društvo u kojima je sudjelovalo čak 11 osoba s područja Ogulina i Vrbovskog. Prema službenim podacima iz PU karlovačke u prevarama su 'zaradili' više od 270.000 kuna

'Utvrđena je osnovana sumnja da je deset osoba starosti između 22 i 64 godina s područja Vrbovskog i Ogulina počinili kazneno djelo zlouporabe osiguranja. U periodu od ožujka 2009. do ožujka 2011. prevarili su osiguravajuće društvo davanjem lažnih podataka o prometnim nesrećama' stoji u priopćenju policije.

Uz njih tereti se i 53-godišnjak iz Ogulina za nesavjestan rad u službi. On je kao zaposlenik osiguravajućeg društva kršeći pravilnike o procjeni šteta omogućio naplatu štete iz lažno prijavljenih prometnih nesreća. Time je i osiguravatelj oštećen za točno 272.872 kune. Policija je o ovome službeno izvijestila Općinsko državno odvjetništvo u Ogulinu. Zanimljivo je da se gotovo identičan slučaj dogodio i 1995. u Karlovcu. Tada je bilo optuženo čak 13 osoba, među kojima i šest tada aktivnih policajaca. Među njima je bio i Dino Pokrovac, menadžer Nike Kranjčara i poslovni suradnik Davora Šukera. Pokrovac je ubijen 2005. u još nerazriješenom mafijaškom ubojstvu u Zagrebu.

Na Općinskom sudu u Karlovcu, nakon niza odgoda, slučaj je okončan presudom zatvora, no one nikad nisu postale pravomoćne. Sve je palo u zastaru, jer je od počinjenja kaznenog djela prošlo više od deset godina.