IDEJA ZA BANDIĆA?

Izgradili neboder s lažnim prozorima

01.11.2013 u 09:03

Bionic
Reading

U kineskoj provinciji Shandong izgrađena je stambena zgrada koja je izazvala čuđenje tamošnje, pa i svjetske javnosti – s lažnim prozorima, nacrtanim na zidove!

Iako je u Kini internet pod snažnom kontrolom komunističke vlasti, neki apsurdi ne ostaju uspješno skriveni. Jedan od njih je i bizarna priča iz grada Qingdao, u provinciji Shandong, u kojem se užurbano grade zgrade za stanovništvo koje sve više napušta ruralne krajeve. Riječ je o zgradi čiju je izgradnju financirala kineska vlada kako bi omogućila jeftino stanovanje, no rezultat je izazvao podsmijeh na internetu.

Naime, nakon što su objavljene fotografije zgrade, mnogi kineski internetski korisnici su primijetili kako su brojni prozori na novoj zgradi zapravo nacrtani, pitajući se je li riječ o korupciji ili nesposobnosti, cijela stvar došla je i do stranica novina Narodni dnevnik, u kojemu su se oglasili i predstavnici kineske vlade. Izjavili su kako su prozori nacrtani na zidove zgrade 'iz estetskih razloga'.

Objašnjenje nije pretjerano oduševilo stanovnike Qingdaa pa ni one koji u tim zgradama trebaju živjeti te su lokalne vlasti intervenirale i naredile građevinskoj tvrtki da ukloni nacrtane prozore. 'Zbog stvaranja neželjenog društvenog efekta', glasilo je službeno objašnjenje.