HNS-OVCI BIJESNI NA SDP

'Izbore za EU izgubili smo jer je Milanović šutnuo Jakovčića'

18.04.2013 u 19:42

Bionic
Reading

Iako se lokalni izbori bliže, u Kukuriku koaliciji i dalje analiziraju razloge gubitka izbora za Europski parlament. U HNS-u su uvjereni da je za sve kriva Milanovićeva tvrdoglavost, piše Večernji list

Narodnjaci tvrde da su upozorili Milanovića, ali mu i predložili da Kukuriku lista za EU mora biti u punom sastavu, dakle da na njoj mora biti i šef IDS-a Ivan Jakovčić.

'Ali ne. Karamarko je na hrpu stavio sve, i što treba i što ne treba, a Milanović je šutnuo Jakovčića. Zbog toga smo izgubili europske izbore, a zbog prepucavanja po novinama unutar SDP-a mogli bismo izgubiti i Zagreb', kaže Večernjakov izvor iz HNS-a. Uvjeren je, nastavlja, da će SDP izgubiti i lokalne izbore u Istri. HNS u Istri igra na sigurno i na lokalne izbore ide u koaliciji s IDS-om.

HNS-ovci objašnjavaju da njihov cilj europskih izbora nije bio promovirati svog zastupnika u Europski parlament, nego pobijediti HDZ.

'Picula, Radoš i Jakovčić trebala su biti tri aduta naše liste. S Jakovčićem i glasovima koje je osvojio on i njegova lista dobili bismo izbore. To bi bila izvrsna poruka uoči lokalnih izbora', rekao je izvor iz HNS-a.

U HNS-u s odobravanjem ne gledaju ni na Milanovićevo vrijeđanje Ruže Tomašić.

'Ne slažemo se s njezinim izjavama, naravno, ali saborsku zastupnicu ne smije se na taj način vrijeđati i govoriti da je elementarna nepogoda', zaključio je izvor iz vrha HNS-a.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.