'SPAŠAVANJE PROJEKTA BERNARDIĆ'

Izbačena SDP-ovka u otvorenom pismu oprala Zlatka Komadinu

27.06.2018 u 09:49

Bionic
Reading

Nakon što je jučer poručio kako nije prekrižio šefa SDP-a Davora Bernardića potpredsjedniku te stranke Zlatku Komadini stiglo je otvoreno pismo od dojučerašnje SDP-ovke iz Požeško-slavonske županije Tamare Puač

U otvorenom pismu Puač poručuje Komadini da ne može prihvatiti toliku količinu kontradiktornosti između riječi koje je izrekao i stvarnog djelovanja.

'Za početak, apsolutno i jedino u čemu se mogu složiti s Tobom jest konstatacija da pomak na bolje nije vidljiv, nema ga. No pomaka na lošije, točnije izuzetno lošije, ima i na pretek.

Razaranje i potpuna devastacija stranke u Slavoniji od Požeško slavonske do Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i dobrim dijelom Osječko- baranjske županije, nisu doveli 'gafovi dobrog dečka koji sa svima želi biti dobar' nego zlodjela pa i dobrano kaznena koja je kreirao i provodio Davor Bernardić.

A sve je počelo kada si ti krenuo u svoju kampanju za Predsjednika SDP-a i kad ste imenovali Davora Bernardića kao koordinatora za Slavoniju i Baranju.

I još nešto, poštovani kolega,

Danas, slušajući te kako govoriš da se za Davora Bernardića moraju striktno primijeniti svi mehanizmi i sve odredbe Statuta i Pravila koja smo usvojili ne mogu doći k sebi, upravo ja, Tamara Puač, koja je u kandidaturi za predsjednicu ŽO Požeško-slavonske, striktno poštivala sve propisane mehanizme iz Statuta stranke, obraćajući se ŽIK-u, Statutarnoj komisiji, Predsjedništvu, Tajniku i Predsjedniku, a kad je ponašanje vrha stranke prešlo u evidentne kriminalne radnje i poštivanju građanske obveze, podnošenjem kaznene prijave protiv istog.

I svi vi, uključujući posebno i Tebe, Zlatka Komadinu, koji se danas predstavljaš kao legalist, šutjeli ste, ni glasa, ni odgovora, samo sam u novinama mogla pročitati kako ste me na Predsjedništvu SDP-a samo zato što sam poštivala svu proceduru propisanu Statutom i sve norme propisane zakonom izbacili iz SDP-a (i s Tvojom visoko uzdignutom rukom).

  • +4
Davor Bernardić Izvor: Pixsell / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Znam da si se i jutros, kao samo prozvani legalist, gledao zabrinuto u ogledalo jer je Tvoja „instalacija“ dobrano poljuljana, trebalo je spašavati svoj „projekt Bernardić“.

I bilo je zgodno na tiskovnoj pozivati se na Statut, no poštovani kolega, to je isti onaj Statut na koji sam se i ja pozivala, a Ti ga tako svesrdno kršio i gazio, a sad bi nam još i podvalio Davora Bernardića, ili kako ga ti nazivaš „ robu s greškom koja se dobro prodaje na tržištu“ .

No passaran, građani Hrvatske ipak ne zaslužuju „bofl“ robu!', napisala je Puač u otvorenom pismu.

Podsjetimo, Puač je prije mjesec dana izbačena iz SDP-a zbog 'nanošenja štete stranci'. Izbacivanje je stiglo samo par dana nakon što je u javnosti potvrdila da je kao tadašnja kandidatkinja za šeficu požeško-slavonskog SDP-a podnijela kaznenu prijavu protiv Bernardića, glavnog tajnika SDP-a Nikše Vukasa, članova stranačke Statutarne komisije te svog protukandidata Mitra Obradovića zbog 'osnovane sumnje da su udruženo i s namjerom krivotvorili isprave i stavili ih u upotrebu kako bi Obradoviću stvorili nepripadajući uvjet za kandidaturu, a s ciljem da ga instaliraju na mjesto predsjednika županijske organizacije.'