DUBRAVKO IVANIŠ DADDY

Izaći ću na izbore i napisati na listić 'Sve vas volim'

30.11.2014 u 15:36

Bionic
Reading

Uoči skorog velikog koncerta koji Pipsi imaju sljedeće subote u Domu sportova, Dubravko Ivaniš Daddy gostovao je kod Aleksandra Stankovića u emisiji 'Nedjeljom u dva' i na samom početku istaknuo da nije najbolja osoba za taj format jer je ’introverčina’

‘Pakao - to su drugi’ citat je po kojem će se pamtiti emisija 'Nedjeljom u dva' u kojoj je gostovao frontman grupe Pips, Chips & Videoclips. Domaćin Aleksandar Stanković negdje u pola razgovora poslužio se tim citatom i nonšalantno započeo razgovor na temu regresivnog i progresivnog u hrvatskom društvu. Pritom je Ivanišu kazao kako ne zna je li autor citata Camus ili Sartre i mrtav-hladan nastavio dalje. Autor je Sartre, pomogao mu je Ivaniš, i time valjda najbolje dočarao kako se doista teško može uklopiti u format razgovora uz ručak.

‘Kad pričamo o slavi, slavu muškarac treba iskoristiti i pri tome treba paziti da je plemenit, a ne da je bahat. Ponekad se zapitam lupetam li ja o drugima kao što drugi lupetaju o meni. U regresivnim društvima, u reakcionarnim društvima, drugi ljudi su pakao, a u progresivnim društvima su oni prijatelji. Današnje društvo je dominantno regresivno’, kazao je te dodao da je već dugo u periodu u kojem želi očistiti pjesme od dnevne politike jer ona samo zamućuje pogled.

Govoreći o skorim predsjedničkim izborima, kazao je da će izaći i izvršiti građansku dužnost, no listić će, kao i prije, učiniti nevažećim tako što će napisati ‘Sve vas volim’. Svakome tko ima što napraviti od sebe preporučio je da ode iz Hrvatske. Na pitanje zašto on nije napustio Hrvatsku, kazao je da mu ništa nije nagoviještalo da će biti ovako zahtjevno. ‘Mi smo u dugotrajnom posttraumatskom stresu i to je frustrirajuće’, rekao je Ivaniš.

O svom prijateljevanju s poduzetnikom Emilom Tedeschijem kazao je da ih vežu pjesme o kojima pričaju već 18 godina i u tome vidi plemenitost.