ODREDIŠTE - MARKOV TRG

Iz protesta s križem na leđima hoda od Rijeke do Zagreba: 'Imaju za prastare avione, a nemaju za bolesnu djecu'

02.04.2018 u 10:05

Bionic
Reading

Saša Pavlić na Veliku subotu krenuo je pješice iz Rijeke prema Zagrebu, a sobom nosi i veliki križ koji će u glavnom gradu predati 'dragim vođama ovog naroda' zato što imaju novac za kupovinu aviona, ali ne i za liječenje teško bolesne djece

Umjesto da 'salonski komentira iz fotelje', Saša Pavlić odlučio se pješice, starom cestom, zaputiti iz Rijeke prema Zagrebu s križem kojim želi skrenuti pažnju da Vlada kupuje avione od tri milijarde kuna a istovremeno nema za lijekove za teško bolesnu djecu. Putovanje bilježi na Twitteru.

'Želim da ova Vlada zagrabi u isti bunar u kojem je našla 500.000.000 USD i napuni fond za rijetke lijekove s barem 10 posto tog iznosa. Stanje fonda od neki dan je patetičnih 20.000 kuna, napisao je Pavlić i dodao da mu je osobno 'prestrašno da nikome od četiri milijuna njegovih sunarodnjaka ovo nije bio povod za reakciju'.

Kako je priznao, prve se noći smrznuo jer je spavao u šatoru uz cestu. Sinoć je prespavao u Skradu.

  • +10
Konferencija za medije o nabavi višenamjenskog borbenog aviona Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

U jednom od postova na Twitteru naglasio je da je on samo nositelj poruke.

'Nisam nikakvo čudo od čovjeka i ovo je hodanje samo medij koji nosi poruku. Volio bih da fokus bude na poruci, da se više nikada ne dogodi da neko dijete u Hrvatskoj nema lijeka za svoju bolest', poručuje Pavlić.

HRVATSKA ZIMA I PROLJEĆE

Mjesec odrona, hladnoće, bujica i prosvjeda: Na miru prelistajte najbolje fotografije ožujka

Pogledaj galeriju