LOPOVI NA SVIM STRANAMA

IZ MVPEI-ja nestalo 47 umjetničkih slika

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.02.2010 17:50
  • Objavljeno 02.02.2010 u 17:40
Ministarstvo vanjskih poslova MVPEI

Ministarstvo vanjskih poslova MVPEI

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Neja Markičević

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija priopćilo je u utorak da je temeljem interno provedenog popisa samo izvijestilo Državnu reviziju o manjku umjetnina, uredske opreme i namještaja, a radi se o 47 umjetničkih slika i drugih umjetnina ukupne knjigovodstvene vrijednosti oko 430.000,00 kuna

"Prije svega ističemo kako je samo Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, temeljem interno provedenog popisa, izvijestilo Državnu reviziju o manjkovima umjetnina, uredske opreme i namještaja koji su nastali ponajprije tijekom razdoblja od 2000. do 2003. godine, a unatoč propisanoj obvezi ranije nisu bili knjigovodstveno evidentirani kao manjkovi", navodi se u priopćenju i dodaje da je "riječ o 47 umjetničkih slika i drugih umjetnina ukupne knjigovodstvene vrijednosti oko 430.000,00 kuna".

MVPEI se oglasio povodom izvješća Državne revizije u kojem se navode i rezultati interne kontrole ministarstva vezani uz popis umjetnina, uredske opreme i namještaja.

U međuvremenu, nakon dodatnih provjera preseljenih umjetnina i opreme, u sjedištu MVPEI-a u Zagrebu pronađeno je pet umjetničkih slika (od traženih sedam), u veleposlanstvu RH u Sarajevu dvije umjetničke slike, a u veleposlanstvu u Varšavi još jedna, navodi se u priopćenju.

S rezultatima interne kontrole i konačnim popisom pronađene imovine, kao i imovine koja nedostaje upoznat je Samostalni odjel za unutarnji nadzor i Tajništvo MVPEI-a, kako bi u daljnjim postupcima utvrdili gdje se nedostajuće umjetnine, oprema i namještaj nalaze, te pokrenuli postupke pred drugim nadležnim državnim tijelima.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija i ubuduće će nastaviti s radom na pronalasku predmeta koji još nedostaju, stoji u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi