TKO JE UZEO OPROSNICU

Ivo Sanader je ipak osumnjičenik?

07.10.2010 u 07:16

Bionic
Reading

'Dnevnik' HTV-a sinoć je objavio da se ime Ive Sanadera izravno se spominje u spisima i opisima djela koja se stavljaju na teret Mladenu Barišiću i ostalima u slučaju Fimi media. USKOK je posljednjih dana ispitao većinu direktora i ministara koji su poslovali s Fimi medijom, a većina njih je dobila oprosnice, što znači da su progovorili i obvezali se svjedočiti pa se protiv njih neće postupati, javlja HTV

Iz USKOK-a su HTV-u potvrdili da su ispitali bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivicu Kirina u vezi s poslovima MUP-a i Fimi medije.

Nisu ni potvrdili ni opovrgnuli tvrdnje medija da je Kirin ispitan kao osumnjičenik te da je istražiteljima rekao da je postupao po nalogu bivšega HDZ-ova rizničara Mladena Barišića, koji se pak pozivao na autoritet bivšeg premijera Ive Sanadera. Nagađa se da je Kirin istražiteljima rekao kako mu je Barišić naložio da sklopi poslove s tvrtkom Fimi media vrijedne više od 15 milijuna kuna.

Barišić postaje pokajnik?

Bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić, iako može aktivirati saborski mandat, također priprema obranu i njegov je odvjetnik Ante Madunić najavio da će se danas obratiti USKOK-u kako bi počeo svoju pokajničku obranu.

HTV podsjeća da slučaj Fimi medije USKOK istražuje nekoliko mjeseci i da su zbog sumnje u nezakonito poslovanje te tvrtke u istražnom zatvoru od sredine kolovoza vlasnica Nevenka Jurak i jedna njezina suradnica, a od prošlog tjedna i Mladen Barišić. Njega USKOK sumnjiči da je iz državnih tvrtki i ministarstava u korist Fimi medije svoje prijateljice Nevenke Jurak izvukao oko 40 milijuna kuna.