'može bolje'

Ivan Bekavac Mostov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice: Uključio sam se u politiku s ciljem da vratim povjerenje građana u politiku

12.12.2020 u 17:57

Bionic
Reading

Koordinator Mosta za Zagrebačku županiju i voditelj Savjeta Mosta za zdravstvo dr. Ivan Bekavac u subotu je objavio kandidaturu za gradonačelnika Velike Gorice poručivši kako ta stranka želi vratiti povjerenje građana u politiku

"Mi želimo vratiti povjerenje naših sugrađana u politiku. Prije 30 godina smo izabrali izaći iz komunističkog režima, izabrali smo demokraciju, međutim ipak većina naših sugrađana bira šutnju, pomirljivost i predodređenost situacije u kojoj smo se zatekli, a situacija je sve gora i gora", rekao je Bekavac na konferenciji za novinare ispred Muzeja Turopolja.

Velikogoričanima je poručio kako ne smiju dopustiti da građani s pomirljivošću gledaju kako njihov grad i dalje propada.

"Uključio sam se u politiku i kandidirat ću se za gradonačelnika s ciljem da vratim povjerenje građana u politiku i da građani povjeruju da se može bolje jer ja sam uvjeren da se može bolje, zahvaljujući svima vama koji ćete nam se pridružiti u idućim tjednima i mjesecima kako bi zajednički mijenjali Veliku Goricu i pretvorili je iz pedesetogodišnje spavaonice u jedan suvremeni grad u srcu Europe", rekao je Bekavac.

Naglasio je i kako imaju namjeru biti "svjetlo koje će rasvijetliti mrak sumnje u gospodarski kriminal, mrak straha, mrak izbjegavanja činjenica i okolnosti, mrak bijega od politike, mrak bijega od odgovornosti".

Bekavac je rekao i kako je za njega Velika Gorica grad brojnih neiskorištenih gospodarskih, infrastrukturnih i ljudskih potencijala. Smatra da Gradska uprava ne živi život njihovih sugrađana nego živi neki paralelni svijet sigurnosti i uhljebništva, a to nije svijet koji Most podržava.

"Mi želimo iskazati potporu svima onima koji doista trebaju ravnomjerno i pravilno raspolaganje javnim sredstvima, koji trebaju odgovorno vođenje grada, koji trebaju Gradsku upravu koja će znati slušati, čuti i procijeniti potrebe grada", kazao je.

Na predstavljanju su uz dr. Bekavca bili su i saborski zastupnici Mosta Nikola Grmoja i Zvonimir Troskot, te bivši saborski zastupnik i član Glavnog odbora Mosta Marko Sladoljev.

Navevši kako je Velika Gorica grad na koji Most ozbiljno računa, Grmoja je poručio da je dr. Bekavac najbolji izbor za tu funkciju, jer je to čovjek koji se u ovim teškim trenutcima u borbi protiv koronavirusa stavio na prvu crtu u COVID bolnicu Dubrava gdje provodi po dvanaest sati pomažući i stavljajući sebe na raspolaganje.

"S obzirom na dobre rezultate Mosta u Velikoj Gorici na parlamentarnim izborima, uvjereni smo da će uz potporu ovih neovisnih građanskih inicijativa, ali i drugih političkih stranaka, naš Ivan doći do drugog kruga, a onda očekujemo i pobjedu“, rekao je.

Koordinator Mosta Velike Gorice Damir Slojšek upozorio je kako je Velika Gorica jedini grad koji se vodi iz pritvora preko HDZ-ovih dogradonačelnika. Poručio je da su zato i krenuli u kampanju ranije, a naglasio da su Most došli podržati i građanska inicijativa "Gorica može bolje" i Hrvatska stranka prava koja i participira u Gradskom vijeću.