RASPLET SKUPINE C

Italija slomila Irsku i rastužila Hrvatsku

18.06.2012 u 22:49

Bionic
Reading

Na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini u utakmici trećeg kola skupine C Italija je u Poznanju svladala Irsku 2:0, te se plasirala u četvrtfinale, a s njom je dalje prošla i Španjolska

Prije dana odluke Talijani su više razmišljali i pričali o susretu Hrvata i Španjolaca nego o svojoj utakmici protiv Iraca. To im se moglo osvetiti jer se najslabija reprezentacija skupine dobro držala.

No mora se priznati 'azzurri' su bili bolji, pritiskali su 'zelenobijele' iako nisu imali pravih prilika. No u 35. minuti Pirlo je izveo korner, a Cassano je glavom pogodio stativu, a lopta se odbila malo, ali dovoljno, iza vratarske linije Shayja Givena.

Bivši svjetski i europski prvaci na svoj su način kontrolirali utakmicu do kraja - čvrstom defanzivom. Nisu bili Irci bezopasni, ali ne dovoljno da bi se svladalo Buffona. Konačno rješenje susreta došlo je 90. minuti kada je drugi gol za Italiju postigao Balotelli. Opet je korner bio u pitanju, a Balotelli je, okrenut leđima prema vratima i sa O'Sheom na sebi, koji ga je povlačio, volejem zabio sjajan pogodak za 2:0. Samo minutu ranije Irska je ostala s igračem manje jer je drugi žuti karton dobio Andrews.

Uključite se i vi u raspravu oko ove i drugih nogometnih tema – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja nove domaće nogometne zajednice!

EURO, Skupina C, 3. kolo
Italija 2 0 Irska
Strijelci
1:0 A. Cassano (35') 2:0 M. Balotelli (90')
Sastavi
G. Buffon
G. Chiellini (57' L. Bonucci)
A. Barzagli
F. Balzaretti
I. Abate
A. Pirlo
T. Motta
D. De Rossi
C. Marchisio
A. Di Natale (75' M. Balotelli)
A. Cassano (63' A. Diamanti)
S. Given
S. St. Ledger
R. Dunne
S. Ward
J. O'Shea
K. Andrews
G. Whelan
A. McGeady (65' S. Long)
D. Duff
R. Keane (86' S. Cox)
K. Doyle (76' J. Walters)
Žuti kartoni
F. Balzaretti 28'
D. De Rossi 71'
G. Buffon 73'
K. Andrews 37'
J. O'Shea 39'
S. St. Ledger 84'
K. Andrews 89'
Crveni kartoni
K. Andrews 89'