STRAVA U HOTELU

Istražni zatvor muškarcu zbog spolnog zlostavljanja 13-godišnjakinje

08.03.2016 u 18:49

Bionic
Reading

Pedesetjednogodišnjem muškarcu koji je u jedan zagrebački hotel zbog spolnog zlostavljanja namamio 13-godišnju djevojčicu, u utorak poslijepodne je na zagrebačkom Županijskom sudu određen jednomjesečni istražni zatvor, doznaje se od glasnogovornika suda

Riječ je, prema neslužbenim podacima, o 51-godišnjaku Marijanu Glavašu kojeg tužiteljstvo tereti za više kaznenih djela, uključujući spolno zlostavljanje djeteta mlađeg od 15 godina, mamljenje djece za zadovoljavanje spolnih potreba i iskorištavanje djece za pornografiju.

Istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke tijekom istrage i ponavljanja nedjela. Opasnost od bijega postoji jer osumnjičenik ima hrvatsku putovnicu izdanu u Italiji, kao i prebivalište u toj zemlji, dok stvarno živi u Švicarskoj.

Više detalja o tom slučaju ne može se doznati jer je postupak osumnjičenika tajan zbog zaštite maloljetnog djeteta. Mediji su objavili da je muškarac bio s djetetom od nedjelje u dva sata do ponedjeljaka u zoru te da je namamio putem interneta. Roditelji su mislili da je njihova kći kod prijateljice, ali su posumnjali da nešto nije u redu jer im se nije javljala na telefon.