odluka stožera

Istarski školarci u nižim razredima vraćaju se u klupe

14.04.2021 u 16:55

Bionic
Reading

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je u srijedu novu odluku o radu škola, koja će vrijediti od 19. pa najkraće do 23. travnja, a po kojoj će se razredna nastava za niže razrede, odnosno od prvog do četvrtog razreda u svim osnovnim školama u Istri održavati uživo u školi

"Nastava za predmetnu nastavu, više razrede osnovnih škola od petog do osmog razreda odvijat će se prema modelu C, odnosno na daljinu, kao i u svim srednjim školama, uključujući i maturante" - naveli su iz istarskog Stožera civilne zaštite.

Dodali su da će, ako dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, nastava odvijati prema modelu C, odnosno na daljinu, i za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola.

"Potrebno je istaknuti kako je zdravstveni sustav u Istarskoj županiji napregnut iznad mogućnosti održavanja redovnog rada, što je posljedica jako velikog broja COVID i ne-COVID pacijenata kojima je nužno intenzivno liječenje, pa i bolničko liječenje. Osnovna svrha donošenja mjera je postizanje stanja održivosti i funkcioniranja zdravstvenog sustava u cjelini na području Istarske županije" - istaknuli su iz županijskog Sožera civilne zaštite.