poziv na cijepljenje

Istarska županija treći dan bez novozaraženih, ali šef stožera upozorava: Istra nije izolirani otok

07.07.2021 u 16:55

Bionic
Reading

Treći dan zaredom u Istri nije potvrđen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, no to ne znači da je covid-19 netragom nestao i da će ujesen opet sve biti po starom, upozoravaju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 369 uzoraka briseva i svi su negativni. U mjerama samoizolacije nalaze se 163 osobe, dok su u pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju dvije osobe, izvijestili su iz stožera.

Ustvrdivši kako se povoljan trend nastavlja, načelnik stožera Dino Kozlevac izjavio je da svako upozorenje treba ozbiljno shvatiti, a jedini alat da se izvučemo iz problema je cijepljenje.

S obzirom da se starija populacija u većoj mjeri cijepila, preostale su mlada i srednja populacija, istaknuo je Kozlevac. Istra je trenutno druga u Hrvatskoj nakon Zagreba po broju cijepljenih, ali unatoč tome nije u potpunosti zadovoljan tempom.

"Osjeća se kako se interes za cijepljenjem smanjio, stoga pozivam ljude da se zaštite jer virus će se širiti na ljude koji nisu cijepljeni. Istra nije izolirani otok stoga želimo da se obuhvat cijepljenih i dalje povećava", poručio je Kozlevac.