NAVIJAČKA DOMIŠLJATOST

Irci provocirali Engleze: 'John Terry je rasist'

08.06.2012 u 08:13

Bionic
Reading

Nogometnu reprezentaciju Engleske, koja je u srijedu stigla u svoj hotel u Krakovu, dočekala je skupina vlastitih navijača, ali i irskih koji nisu bilo posebno druželjubivi prema momcima izbornika Roya Hodgsona

Iako su smješteni u Sopotu, navijači Irske nisu željeli propustiti priliku da malo provociraju svoje velike rivale i mrske "neprijatelje" Engleze. Tako su uvijek domišljati Irci, po dolasku engleskog autobusa ispred hotela, otpjevali nekoliko rundi 'You'll never beat the Irish' (nikad nećete dobit Irce), 'John Terry is a racist' (uvreda prema Antonu Ferdinandu) i 'Maradona' (podsjećanje na Argentinčev pogodak rukom).

No, ni engleski navijači nisu ostali nijemi na takve provokacije, pa su oni Ircima, s velikom dozom ljubavi, otpjevali 'Thierry Henry' (postigao pogodak rukom koji je izbacio Irsku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo) i 'You're going down with the euro' (Padate zajedno s eurom, a pritom se misli na valutu).

Najranija faza u kojoj se Engleska i Irska mogu susreti je četvrtfinale, i to samo u slučaju da Irska završi druga u skupini C (u kojoj igra i Hrvatska), a Engleska prva u skupini D, odnosno Irci prvi u svojoj skupini, a Englezi drugi u svojoj.