Projekt stambenog zbrinjavanja

Inženjercima pet stanova u Vukovaru

26.06.2019 u 10:41

Bionic
Reading

Petorici pripadnika Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u srijedu su uručeni ključevi stanova u novoizgrađenom višestambenom objektu u Vukovaru uz poruku kako taj čin koji najbolje prikazuje skrb hrvatskih Oružanih snaga za vlastite pripadnike

'Ovo je najbolja potvrda što sustav Ministarstva obrane na čelu s ministrom i Hrvatska vojska rade za ljude kako bi im osigurali najbolje uvjete', rekao je načelnik Glavnog stožera OS RH general Mirko Šundov uoči svečane promocije polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta 'Dr.Franjo Tuđman' koja se održava u Vukovaru.

Projekt stambenog zbrinjavanja pripadnika Hrvatske vojske čije je radno mjesto upravo vojarna u Vukovaru, projekt je Ministarstva obrane Republike Hrvatske u suradnji s Gradom Vukovarom i Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Jedan od ciljeva ovog projekta je dodatno potaknuti gospodarsku i demografsku obnovu Grada Vukovara u kontekstu zaštite temeljnih nacionalnih interesa na ovom području od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Po riječima ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića, do kraja godine ključevi stanova bit će uručeni još desetorici pripadnika Oružanih snaga RH, a u idućoj godini dvadesetorici.

'Vojnik, dočasnik i časnik su najvrijedniji dio sustava obrane u Republici Hrvatskoj i nastavit ćemo ulagati u ljude i kroz ovakve projekte stambenog zbrinjavanja', istaknuo je Krstičević.

Zadovoljstvo dodjeljenim stanovima inženjericima u Vukovaru iskazao je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, a državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar podsjetio kako je riječ o projektu stambenog zbrinjavanja pripadnika Hrvatske vojske u kojem surađuju s Gradom Vukovarom.

Po njegovim riječima, do kraja godine će se kroz operativne programe i dodjelu kadrovskih stanova zbrinuti više od tisuću obitelji od kojih 150 u Vukovaru.