SRB O SUKOBU KOSOR - TADIĆ

'Interesi države se ne brane pozivanjem na ravnopravnost spolova'

05.09.2011 u 18:52

Bionic
Reading

'Odgovor nije bio državnički, niti je to ponašanje kakvo očekujemo od predsjednika Vlade RH. Onaj tko obnaša tu visoku dužnost, pri tome treba biti svjestan da iza njega stoji Hrvatska, da se u takvim situacijama ne treba upuštati u rasprave na takvoj razini, niti se pozivati na zakone o ravnopravnosti spolova', rekao je Srb

'Neukusnim i neprimjerenim' proglasio je danas na tiskovnoj konferenciji županijskoga HSP-a u Virovitici čelni čovjek Hrvatske stranke prava Daniel Srb nedavni komentar srbijanskog predsjednika Borisa Tadića o poljupcu predsjednici hrvatske Vlade Jadranki Kosor. Međutim, poručio je i kako je, s druge strane, uslijedio neadekvatan odgovor.

'Odgovor nije bio državnički, niti je to ponašanje kakvo očekujemo od predsjednika Vlade RH. Onaj tko obnaša tu visoku dužnost, pri tome treba biti svjestan da iza njega stoji Hrvatska, da se u takvim situacijama ne treba upuštati u rasprave na takvoj razini, niti se pozivati na zakone o ravnopravnosti spolova', rekao je Srb. Slika javnosti, prema kojoj su, u posljednje vrijeme, polaganja kamena temeljaca čest slučaj, potakla ga je na pitanje koliko su svi ti radovi ekonomski utemeljeni, ostvarivi i je li za njih osiguran novac.

'Prije četiri godine u kampanji su se isto tako polagali kameni temeljci za projekte koji nisu realizirani. Bilo je i situacija u kojima su potpisivani sporazumi, davana su obećanja, a nakon toga su tvrtke izvođači, zapravo, ostavljene na cjedilu jer nije bilo novca za plaćanje tih obaveza', dodao je Srb. Potom se pozvao na nedavno izglasan zakon o fiskalnoj odgovornosti prema kojemu se, tvrdi, ne mogu započinjati investicije za koje nisu osigurana financijska sredstva. Boji se i da neće biti novca za dovršetak započetih radova, zbog čega bi iduće godine Hrvatska mogla bilježiti porast nelikvidnosti.

Tijekom tiskovne konferencije HSP je javnosti poručio kako će na izbore ići s dva aduta: uvođenjem prometnog obrazovanja kao redovnog predmeta u srednjim školama i projektom izgradnje brze ceste koja bi, preko Podravine, povezala sjeverozapadnu i istočnu Hrvatsku. O toj se temi na ovom području govori već dug niz godina, međutim dosad nije realizirana. Ipak, HSP tvrdi, bude li kao dio koalicije na koju je spreman došao na vlast, brza cesta bit će uvjet koaliranja.