ZAPREŠIĆANI JASNI

Inter bez licence zbog propusta u HNS-u

13.04.2012 u 13:30

Bionic
Reading

Licencu za MAXtv Prvu ligu (kao i UEFA licencu za nastup u Europi) dobili su samo Lokomotiva, Dinamo i Zagreb, a povodom toga su se oglasili iz zaprešićkog Intera koji tvrde kako je njima zasad pobjegla licenca zbog propusta HNS-a

Inter je u postupku dobivanja licencije za natjecanje u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi za sezonu 2012/13., podmirio je sve obveze prema, igračima, zaposlenima, platio sva porezna davanja za 2011. godinu te je u potpunosti zadovoljio sve tražene obveze iz svih zahtijevanih kriterija.

Nedobivanje licencije od nadležnog organa HNS-a u 1. stupnju isključivo je formalnog karaktera, zbog formalnih propusta u revizijskom izvješću i nepotpunih podataka o organizacijskom ustroju kluba, što je već ispravljeno i proslijeđeno nadležnom tijelu u HNS-a.

Da je odjel za licenciranje striktno provodio proceduru, nakon i prije donošenja odluke o licenciji upozorio na te formalne propuste, što je po pravilniku o licenciranju i bio dužan učiniti, NK Inter-Zaprešić licenciju bi dobio u 1. stupnju, baš kao i nekolicina drugih kvalitetno ustrojenih klubova, kaže se u priopćenju Zaprešićana.