NIZ NEPRAVILNOSTI

'Inspekcija je Moj mir prijavila još 2009. godine'

11.10.2011 u 13:15

Bionic
Reading

Dezinformacija, laž i neistina. Tim je riječima ministar zdravstva Darko Milinović nazvao napis na jednom portalu koji je ustvrdio da je on s domom za starije i nemoćne osobe Moj mir u Bjelovaru, koji nije imao dozvolu za rad, u kojem je smrtno stradalo četvero ljudi, potpisao ugovor

'Neki žele prebaciti smrt četiriju osoba na političku odgovornost ministra Milinovića. Moram radi istine ponoviti – Ministarstvo zdravstva nije imalo potpisan ugovor s domom koji je bio ilegalan. Mi smo imali ugovor s domom

koji je bio na adresi Šufflayeva 25, a nesreća se dogodila u objektu u Kotorskoj. Pacijenti su onamo prebačeni bez našeg znanja.

Vlasnica doma o premještaju nije obavijestila Županiju, pa onda oni nisu ni mogli nas. U domu u Šufflayevoj inspekcija je nadzor napravila 7. travnja 2009. godine i utvrđen je niz sitnih nepravilnost, zbog čega je protiv vlasnice podnesen optužni prijedlog na sudu u Bjelovaru.

Presuda je donesena u našu korist. Vlasnica doma morala je platiti kaznu', kazao je Milinović navevši tek da se radilo o prekršajima poput prebukiranosti smještajnih kapaciteta.

Upitan mislili da bi, s obzirom na sve veću učestalost nepravilnosti u domovima za starije i nemoćne, inspekcije trebale češće, a ne svake tri godine obavljati nadzor, Milinović je rekao da 'ne bi bilo loše da se češće ide u inspekciju'.

Što je inspekcija pronašla na adresi u Kotroskoj Milinović, nije znao reći jer se nad tim objektom još obavlja nadzor.