TRGOVINAMA PRIJETI ZATVARANJE?

Inspekcija će pročešljati Arena Centar

14.11.2010 u 11:47

Bionic
Reading

Inspektori Državnog inspektorata uskoro će obaviti nadzor zaposlenika i svih lokala u tek otvorenom Arena Centru na zagrebačkom Laništu

U prijavi podnesenoj Inspektoratu stoji kako postoje saznanja da u Arena Centru na Laništu nijedan lokal - poslovni prostor nema minimalne tehničke uvjete iako su otvoreni i rade. Prema Zakonu o trgovini, ako se potvrde navodi iz prijave, Arena Centru i svim pravnim i fizičkim osobama - zakupnicima lokala prijeti zabrana daljnjeg obavljanja djelatnosti i pečaćenje lokala ali i prekršajni postupci.

Naime, prema Zakonu o trgovini djelatnost trgovine ne može se započeti obavljati prije nego što mjesno nadležni ured državne uprave u županiji, odnosno Gradski ured Grada Zagreba nadležan za gospodarstvo izda rješenje da prodajni objekt, oprema i sredstva pomoću kojih se obavlja trgovina ispunjava uvjete propisane ovim zakonom, piše Business.hr.

Iz Arena Centra odgovorili su kako je za zgradu Arena Centra 30. rujna 2010. ishođena uporabna dozvola koja se odnosi na sve zajedničke odnosno javne prostore, urede Uprave, hipermarket Interspar, sve prometne površine unutar gabarita građevine te sve pješačko-prometne površine u okolišu građevine.

'Komisijski pregled lokala već je obavljen na temelju čega su lokali dobili uporabnu dozvolu čime je potvrđena njihova tehnička ispravnost. Nastavno tome lokali su podnijeli zahtjev za rješenjem o MTU-a te su Rješenja izdana, a zakupci pozvani da ih podignu osobno u Gradskom uredu za gospodarstvo', kaže Dina Zečević iz Arena Centra.