ZAGREBAČKA BURZA

Indeksi nastavili negativan niz, likvidnost ponovno vrlo niska

Bionic
Reading

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi se u četvrtak odvijalo bez nekih većih promjena, indeksi su ponovno zaključili u crvenom, dok se likvidnost vratila na vrlo niske razine.

Oba indeksa, CROBEX i njegova uža inačica CROBEX10, su s padom od 0,5 posto produžili svoju negativnu seriju na šesti dan, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.809,15 bodova, svoju najnižu razinu u posljednjih sedam tjedana.

Najlošiji dan je imao indeks prehrambenog sektora, s padom vrijednosti od 0,8 posto, dok je indeks građevinskog sektora nastavio s izvrsnim performansama, pri čemu je s rastom od 7,1 posto predvodio među dobitnicima.

Ukupna likvidnost je oslabila na nešto manje od 3 milijuna kuna prometa. Najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 862 tisuće kuna zabilježile pad cijene od 1,5 posto.

Slijede ih dionice Brodogradilišta Viktor Lenac, s prometom od 270 tisuća kuna i nepromijenjenom cijenom. Titula gubitnika dana je pripala dionici hotelijera Jadran, koja je potonule preko 10 posto, a loše izvede su imale i dionice Arena Hospitality Grupe, čija je cijena oslabila 0,5 posto.

Na strani dobitnika, uvjerljivo su predvodile dionice Tehnike, s rastom cijene od 28,3 posto, a slijede ih dionice Dukata i ACI-a, koje su ojačale redom 7,1 posto i 0,9 posto.

Dobitnik dana Tehnika +28,26% 59,00

Gubitnik dana Jadran -10,34% 13,00

CROBEX -0,47% 1.809,15

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.