PUCNJAVA NA GRANICI

Sjevernokorejski vojnik izletio iz guste magle i prebjegao u Južnu Koreju

21.12.2017 u 09:05

Bionic
Reading

Južnokorejski vojnici ispalili su 20-tak hitaca upozorenja prema sjevernokorejskim postrojbama koje su prišle granici demilitarizirane zone (DMZ) u potrazi za vojnikom koji je prebjegao na Jug

Sjevernokorejski vojnik prošao je demilitariziranu zonu (DMZ), te iskočio iz guste magle na kontrolnoj točki, objavila je južnokorejska vojska.

'Naša vojska se pobrinula za njegovu sigurnost, a agencije će provesti ispitivanje kako bi saznale pozadinu i motive njegova bijega', kazao je glasnogovornik Južnokorejskog zajedničkog stožera Roh Jae-cheon. Korejska tv postaja KBS je objavila kako se incident dogodio u pokrajini Gangwon.

Ovo je četvrti sjevernokorejski vojnik koji je ove godine prebjegao, te drugi u posljednjih mjesec dana. Posljednjeg koji je pobjegao na Jug pretrčavši demilitariziranu zonu, sjevernokorejski vojnici ranili su s čak pet metaka. Međutim, operiran je i život mu nije u opasnosti.

  • +15
Sjeverna Koreja Izvor: Reuters / Autor: DAMIR SAGOLJ

Nakon posljednjeg bijega, Sjeverna Koreja je počela ojačavati granicu u području demilitarizirane zone pa je tako jedan dužnosnik objavio fotografiju na kojoj se vidi kako Sjevernokoreanci kopaju rov.