opremanje bolnice

INA Općoj bolnici u Sisku donirala stanicu za centralni nadzor pacijenata

26.11.2018 u 14:50

Bionic
Reading

U sisačkoj Općoj bolnici dr. Ive Pedišića u ponedjeljak je održana svečanost primopredaje donacije INA-e u iznosu od 100.000 kuna, kojima će Bolnica kupiti Stanicu za centralni nadzor pacijenata na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje

Riječ je o uređaju, koji neprekidno bilježi sve vitalne funkcije pacijenata na jedinici intenzivnog liječenja koji sisačka bolnica dosad nije imala. Zahvaljujući automatskoj dostavi podataka, sada će intervencije liječnika, u slučaju potrebe, biti osjetno brže.

Donaciju je predstavnicima bolnice, ravnatelju Tomislavu Dujmenoviću, voditeljici Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje dr. Gordani Živanović - Posilović , te sisačko-moslavačkom županu Ivi Žiniću, predao direktor Rafinerije nafte Sisak Damir Butković. Kako je pritom rekao Butković, to je sedma, od ukupno osam donacija INA-e za pomoć hrvatskim bolnicama ove godine. Također je spomenuo višegodišnju uspješnu suradnju sa sisačkom bolnicom u cilju podizanja standarda liječenja.

Zahvaljujući na donaciji, ravnatelj Dujmenović je napomenuo kako je pomoć INA-e u opremanju bolnice dragocjena jer sisačka Opća bolnica djeluje na tri lokacije u Sisku i Petrinji, pa je potreba za suvremenim uređajima još izraženija.

O važnosti praćenja vitalnih funkcija najtežih bolesnika govorio je i župan Žinić, koji je spomenuo i druge akcije i ulaganja u primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu na području županije. Podizanjem bolničkog standarda, kako je rekao, uskoro će se ostvariti uvjeti da se u Sisku liječe i pacijenti iz drugih županija.

Od akcija koje su u tijeku, spomenuo je izgradnju novog središnjeg paviljona bolnice i skorašnje montiranje uređaja za magnetnu rezonancu. Podsjetio je kako je INA nedavno donirala i 50.000 kuna za uređenje školske kuhinje u Osnovnoj školi u Lekeniku.

Gosti svečanosti, među kojima su bili najbolja hrvatska bacačica koplja Sara Kolak, te nekoliko članova hrvatske vaterpolo reprezentacije, obišli su odjel dječje kirurgije i odjel pedijatrije, gdje su darivali male pacijente i razgovarali s njima.