NA UDARU POREZNOG USKOKA

Imovinska kartica sutkinje Malenice otkriva brojne nekretnine i golemu ušteđevinu

26.11.2017 u 19:13

Bionic
Reading

Dva stana u Zagrebu, stan na Braču, udjeli u više nekretnina u Zagrebu, Starigradu i Selinama, poslovni prostor u Zagrebu te čak 330.000 eura ušteđevine... Sve to navela je u svojoj imovinskoj kartici sutkinja Trgovačkog suda u Zagrebu Vesna Malenica, koja je završila u pritvoru zbog sumnji za malverzacije u stečajnim postupcima

Sutkinja Malenica na Trgovačkom sudu radi od ožujka 1996. godine te joj je plaća 12.000 kuna. Češljajući njezinu imovinu, Samostalni sektor za financijske usluge, tzv. porezni Uskok, utvrdio je nesrazmjer od čak 2,33 milijuna kuna, piše 24 sata.

U imovinskoj kartici, koju je prijavila 2012. godine sutkinja je navela dva stana u Zagrebu, jedan veličine 120 četvornih metara s garažom i drugi veličine 59 kvadrata, oba kupljena na kredit. Nadalje, tu su spomenuti udjeli u nekretninama, stan na Braču veličine 65 kvadrata, Golf 5 star osam godina te ušteđevina u iznosu od 280.000 kuna, za koju je Malenica navela da ju je stekla prodajom dva stana i dvije garaže u Zagrebu.

Do sljedeće, 2013. godine, Malenica je uspjela uštedjeti dodatnih 50.000 eura te je prijavila ušteđevinu u iznosu od čak 330.000 eura, koju je objasnila isplatom preostalog dijela od kupoprodaje stanova te nasljedstvom.

Sljedeće, 2014. godine, Malenica je prodala stari Golf 5 i kupila novi Golf 7. Razliku između cijene starog i novog vozila uspjela je namiriti bez zadiranja u ušteđevinu, koja je i dalje 330.000 eura. Još godinu kasnije Malenica u imovinsku karticu prijavljuje i poslovni prostor u Importanne centru u Zagrebu veličine 23 kvadrata.

I taj je prostor pravdala nasljedstvom, a prijavila je i mjesečni prihod od zakupa ili najma imovine u visini od 1250 kuna.

Prvoosumnjičeni u ovom postupku je stečajni upravitelj Pero Hrkać, kojem je Malenica, tvrdi Uskok, namještala stečajne postupke, u kojima su društva u stečaju oštetili za najmanje 45,7 milijuna kuna.

Osim njih dvoje, u istražnom zatvoru završili su Hrkaćeva suradnica Tatjana Kušec te poduzetnik Miroslav Mitak. Nakon ispitivanja u Uskoku Josip Debić je pušten, a među osumnjičenima našao se i poduzetnik Milan Lučić.

  • +3
Pero Hrkač i Milan Lučić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL