MASOVNO ZAPOŠLJAVANJE

IKEA otvorila natječaje za 260 radnih mjesta

03.02.2014 u 13:14

Bionic
Reading

IKEA je danas otvorila prvi od dva kruga natječaja kojima će se provesti masovno zapošljavanje za robnu kuću IKEA Zagreb čije se otvorenje očekuje u ljeto 2014.

U prvom krugu, koji počinje u ponedjeljak, 3. veljače 2014, IKEA će zaposliti oko 110 djelatnika u odjelima IKEA Food, Protok robe te u odjelu Procjena štete namještaja i popravci.

U sljedećem, posljednjem krugu masovnog zapošljavanja koji će trajati od petka, 28. veljače 2014. do petka, 7. ožujka 2014., IKEA će tražiti još 150 radnika za pozicije prodavača te zaposlenike u odjelu Odnosa s kupcima

'Svi zainteresirani kandidati na linku www.IKEA.hr/posao mogu ispuniti online predložak životopisa na hrvatskom jeziku. Za kandidate koji prođu prvu selekciju uslijedit će telefonski i grupni intervjui. Zatim ćemo odabrane kandidate pozvati u Centar za procjenu kako bismo ih kroz različite zadatke i druženje bolje upoznali te utvrdili dijele li vrijednosti tvrtke IKEA', ističe Ana Josipović, voditeljica ljudskih resursa robne kuće IKEA Zagreb.

Vrijednosti na kojima IKEA temelji svoje poslovanje i traži ih kod svojih zaposlenika su među ostalim: zajedništvo - jer svi zaposlenici doprinose napretku i samo zajednički je moguće ostvariti IKEA viziju, odnosno stvarati bolji svakodnevni život za većinu ljudi; skromnost i snaga volje - gdje skromnost ne znači držati se po strani jer ponekad trebamo biti odlučni kako bismo bili plemeniti; vođenje primjerom - jer ljude inspirira ponašanje drugih i zato IKEA-ini zaposlenici svojim ponašanjem trebaju davati dobar primjer kolegama, ali i kupcima; svjesnost o troškovima - jer dobre rezultate možemo ostvariti i osnovnim resursima; te na kraju stalna težnja napretku - i to kroz postavljanje pitanja i znatiželju.