odbili bandića

Igre u zagrebačkoj Skupštini: Mikulić objasnio zašto je HDZ dao crveno svjetlo tzv. sportskom holdingu

26.02.2019 u 10:56

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić objasnio je zašto HDZ nije podržao osnivanje tzv. sportskog holdinga, zbog čega je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić povukao taj prijedlog

'Točka ne ide dok je ne usuglasimo s koalicijskim partnerima', poručio je kratko Bandić. Mikulić je objasnio kako bi bilo normalno da koalicijski partneri prije nego se materijali upute u proceduru, sjednu i razgovaraju o tome.

Dodao je da je postojao niz stvari koje su iz HDZ-a htjeli komentirati prije nego ta točka dođe na dnevni red.

'Jedna od stvari je da osnivate novu ustanovu d.o.o., a imate postojeću unutar sustava Zagrebačkog holdinga. Nije istinita ni tvrdnja koja se iznosila da je to uvjet za povlačenje sredstava. Ne, mi smo komunicirali s nadležnim institucijama za povlačenje sredstava, koji su rekli da sredstava više nema. Treće je da ćete staviti temeljni kapital kad riješite imovinsko-pravne odnose, a sad imate onaj minimum od 20.000 kuna. Trebamo vidjeti i razgovarati, a onda ćemo vidjeti hoćemo li s tom točkom ići na neku od daljnjih sjednica', rekao je Mikulić.

  • +18
U Staroj gradskoj vijećnici započela 20. sjednica zagrebačke Gradske skupštine Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Istaknuo je da s Bandićem redovito komuniciraju. 'Popis projekata koje je gradonačelnik poslao premijeru, od njih pet - tri ili četiri je inicirano od strane HDZ-a. Nije bitno tko je što predložio, nego 'ajmo napraviti nešto dobro za naše sugrađane. To je ključ', rekao je Mikulić.

'Pa i taj rotor koji je bio temeljem našeg amandmana pokrenut, to je jedna slika koju moramo poslati. Bolnica, nacionalni stadion, Imunološki zavod, grad na Savi, to su projekti koji ne mogu ići bez podrške Vlade Republike Hrvatske', rekao je Mikulić.