SAMO ZA ODVAŽN(IJ)E

Igre, piće i tulumi

27.02.2012 u 13:46

Bionic
Reading

Ovog tjedna...zapravo vikenda...ostajemo doma sa par boca omiljenog pića i GOMILOM igara

Tulumi i maratonska konzumacija „sokića“ su najčešća tema demografije od 19 do 79 godina. Što da Gamereport radi s time? Pa, s obzirom da smo i mi sačinjeni od krvi i mesa, a dobro znamo kako alkohol i vožnja ne idu ruku pod ruku, najčešće nalazimo neki način da se na pijankama zabavimo do jutra odnosno dok svi ne popadamo ispod stola. Stoga, ako ste mlađi od legalne granice i ako nemate iskustva u partijanju u kombinaciji sa alkoholom, toplo savjetujemo da ovaj članak elegantno zaobiđete. Ovo je biznis za malo starije i odgovornije osobe. Dobro...ok. Samo za starije. Drugim riječima – mlađa publiko, ovo nije za vas...ozbiljno.

 

Pogledajte ih. Razbijaju se, lome i padaju. Pametnije im je bilo da ostanu doma igrati videoigre......ili?

 

Dakle, nakon što smo osigurali kako ovaj članak NEĆE inspirirati mlađe generacije da krenu eksperimentirati sa cugom i igrama, vrijeme je da s vama podijelimo najbolje igre za tulume. Realno gledano, mogli bismo stati samo sa nabrajanjem velikog broja svima dostupnih party igara koje je Nintendo doslovno povraćao nakon izlaska čuvenog Wiija. No, mi smo puno profinjeniji. Ako je moguće, budimo realni, uvijek je zabavnije ako igru kombiniramo sa „specijalnim pravilima“ koja najčešće uključuju rakiju, vinjak, gembač, bambus ili ako je neko dovoljno blentav: jeger-pivu.

 

Ovako pravi mužji piju tekilu...

 

Zahvaljujući ovom izumu vrhuskih stručnjaka, skoro svaka kompetitivna igra može biti još kompetitivnija i zabavnija. Svaka borilačka igra može dobiti novu dimenziju i takozvani „hardcore mode“, svaka sportska igra može dobiti dimenziju „umora“, a svaki Kinect naslov...pa, zaključite sami što se dešava sa Kinect naslovima.

 

Kinect + FUL PUNO VOTKE = ovo

 

Za početak bi bio red da se riješimo očitih konkurenata. Hrvatski proizvod pod imenom Drinkopoly parodija je na čuvenu Hasbrovu igru u kojoj, među ostalim, ne možete izbjeći činjenicu da ćete do kraja partije vjerojatno biti pijani k'o guzica. Sve ovo začinjeno je klasičnom plejadom „seksi“ igrica i „ispij jednu i baci kocku“ plejada. U čitav biznis ubačen je već poznati zadatak gdje igrač čita „šrćiš šrcu dok jaše mrcu“ rečenice koje jedva možete izgovoriti trijezni, dok u „late gameu“ Drinkopolya za pogreške redovito bivate kažnjavani sa mandatornih dva šuta tekile

 

 

Zbog čega mi govorimo o Drinkopolyu kada nije video igra? E, pa zato jer je nedavno izašao kao aplikacija za iOS, što znači da nećete morati nositi kutiju unaokolo, već jednostavno pokrenuti app kada situacija bude to tražila. Ironično, bojimo se za „zdravlje“ samog uređaja tijekom igranja, s obzirom da iPad nije bio imun na slučajno zaljevanje s dva decilitra bambusa zadnji put kada smo provjerili.

 

Manje očiti natjecatelji za titulu najbolje moguće „party igre s beneficijama“ ponovno nisu klasične party igre. Naime, nedavnom serijom eksperimenata došlo je do zaključka kako velik broj borilačkih igara ima strahoviti potencijal za „začinjavanje“ tuluma. Konkretno, Mortal Kombat 9. Naime, iako igra sama po sebi sadrži veliku količinu čudnih mini igara, fantastičnih „random“ efekata na samu igru kao i vrhunski gameplay, sve to pada u drugi plan kada nakon svake izgubljene runde igrač mora potegnuti gutljaj ili dva pića po izboru. Za ovu varijantu igre, jasno, mandatorno je postaviti broj rundi na maksimum. Mislim, tko je vidio igrati Tekken 6 ili MK na 3 runde. Papci.

 

Netko nas je prestigao...

 

Drugi naslov koji je također prošao uspješno sa istom modifikacijom pravila definitivno je i Nintendov Mario Kart. S obzirom da se isti može igrati u četiri igrača preko split screena, potrebno je naglasiti kako ispravak pravila mora biti adaptiran multiplayer aspektu igre. Stoga, konkretno – svi igrači moraju proći kroz određeni sustav nagrada. U ekstremnoj verziji igre, svaki puta kada vas pogodi kornjačin oklop pili biste gutljaj. Svaki puta kada biste bili zadnji u krugu pili biste gutljaj. I naravno, na kraju utrke računao bi se poseban sustav nagrada. Zavisno o poretku na kraju, pobjednik ne pije ništa, drugi pije jedan gutljaj, treći dva, te na posljetku četvrti tri. Ova igra isprobana je nekoliko puta i moramo priznati kako je u većini slučajeva bilo dovoljno tri do četiri utrke da čitava trkaća postava bude poprilično rastavljena.

 

NE VOZITE KART DOK PIJETE!!!

 

Drugi način kako se zabaviti igrajući igre na pijankama klasični su rekviziti poput Singstara ili Raving Rabbidza. Singstar, koji je sam po sebi manje zahtjevan jer u principu trebate samo pjevati – popularniji je kod ženske populacije. Upravo zbog toga njegova primjena pri kasnijim stadijima tuluma najčešće postaje mandatorna – s obzirom da se malo kome tada da držati kontroler, a svi su više manje glasni. Ako zbog nekog razloga planirate svemu ovome dodati još jednu dimenziju, potrebno je igrati u timovima i pogađati random pjesme. Ako kojim slučajem bilo koji član nekog tima pogodi redosljed, njegov tim ovaj put među pjesmama (da, među pjesmama) ne pije. Ova igra u principu je napravljena kako bi apsolutno svi vrlo vjerojatno pili, što u kasnijim stadijima tuluma (a to je poslije 3 ujutro) zaista nije toliko ni bitno.

 

 

Zbog ovoga postoji onaj konpac oko zgloba. :)

Raving Rabbidz koji su na Wiiju dobili čitavu gomilu nastavaka također su fantastična kompilacija mini igara koje će dodati žar svakom tulumu. Dodamo li ovome opciju da gubitnički tim, po već uvriježenom pravilu pije, i vama i nama je nasno kamo će ta igra krenuti. U hardcore modu, svi igrači piju svaki put kada se neki zec zadere. Ako ste ikada igrali Raving Rabbidz, znati ćete kako je taj potez brz put prema potpunom uništenju.

 

 

Sada jasnije?

 

Što se bezazlenijih igara namjenjenih razbijanju namještaja i televizora tiče, tu je uvijek Kinect. Osim fantastičnog parti hita Dance Central, ova platforma savršena je podloga za tulume, iako toplo preporučamo da ju koristite u ranim stadijima istih, pogotovo ako ne mislite u tri ujutro zvati ambulantna kola zbog uganutih gležnjeva, polomljenih ruku. Ili drugi dan objašnajvati cimerima i sustanarima zbog čega je ikea stolić posred sobe ponovno u dijelovima. Jesmo li spomenuli kako konzumacija alkohola za vrijeme igranja zahtjeva kantu sa strane, kao i razmicanje svog mogućeg namještaja na optimalno-sigurnu udaljenost?

 

Vjerovali ili ne, ovaj bor u pozadini se znojio od straha tijekom čitavog clipa.

 

No udaljimo se od uštogljenih next gen igara i pozabavimo se malo retrom. Igra brzog nabijanja, sumanutih mini igara i brzih refleksa koja u kombinaciji sa dobrom kapljicom obično poprima potpuno novu dimenziju legendarni je Bishi Bashi. Napominjemo kako je bilo koja igra vezana uz sam naslov čisti hardcore mod ako ju planirate kombinirati sa pićem. Ispijanje gutljaja na svakoj izgubljenoj rundi ekvivalent je brzog eksanja, pa vas ovom prilikom upozoravamo kako sama ideja možda i nije za amatere.

 

Bishi bashi...I ALKOHOL :D

 

Još jedan fenomenalni parti naslov koji smo zaboravili spomenuti je i Rythm Fever za Wii. Umjesto sumanutog nabijanja, ova igra tjera vas da pratite ritam. Zabavna na trijeznim tulumima, presmiješna na onim ne toliko trijeznima, ova igra jedan je od naših favorita. Em što nas podsjeća na party verziju Patapona (Partypon), em što nas podsjeća na gore spomenuti Bishi Bashi, ovaj naslov definitivno je vrijedan pažnje. Ako imate Wii,naravno. Komande su debilno jednostavne tako da ćete ga moći igrati u svim „stadijima“, a rezultati će varirati zavisno o tome koliko imate osjećaja za ritam. Kojeg na kraju večeri, naravno, vjerojatno neće niti biti. Pravila za hardcore mod ista su kao i kod Bishi Bashija, tako da toplo preporučamo da ih ne pokušavate upražnjavati.

 

Ri ri ri..tam...daj cugu.

 

Posljednji naslov u ovotjednoj plejadi apstraktnih gaming natjecanja definitivno je kralj priglupih borilačkih igara: čuveni i neponovljivi Super Smash Brothers: Brawl. Sad, u slučaju da nikada niste vidjeli ovu igru, radi se o multiplayer platformskoj borilačkoj makljaži gdje do četiri igrača pokušavaju jedan drugom izbiti zube koristeći gomilu likova iz Nintendovih franšiza. Ono što igra, u neku ruku, i uspjeva postići je savršena atmosfera za posprdnju i krumpiranje. Naravno, vrh je kada se u čitavu stvar ubaci i nezaobilazno piće, pa nokauti poprime kompletno novo značenje. Ako vas ubije sam stage, pijete. Ako vas protivnik zabije dok skačete, pijete. Ako izgubite rundu, pijete. Ako dobijete rundu, u drugu ruku, pijete dvostruko jer ste očito jedan od debila koji Smash Brotherse očito smatraju ozbijnom igrom.

 

TOLIKO KREATIVNIH IDEJA!! :D













Sve u svemu, načina na koji se mogu začiniti gamerski tulumi uvijek ima. Oni vezani uz alkohol su jedni od zabavnijih. Međutim, kao što smo napomenuli na samom početku članka, oni nisu za mlađe. Također bismo izričito napomenuli kako ovim člankom NE SUGERIRAMO da itko počne konzumirati alkohol (pogotovo ako gledamo da je svaki šesti hrvat cugoš). Ova tema, kao i većina drugih, napisana je kako bi zabavila i možda inspirirala ljude koji ionako igraju video igre na tulumima, te kako bi čitavo iskustvo očinila zabavnijim i maštovitijim. Stoga, dragi odvjetnici, dušebrižnici i nježni roditelji...ne tužite nas...jer sve je ovo na kraju samo igra. :D