UMAG KASNI S PRORAČUNOM

IDS-ovci prozvali gradonačelnika da krši Zakon

Vili Bassanese UMAG

Vili Bassanese UMAG

Izvor: Cropix / Autor: Davor Maul /EPEHA

Povodom nedonošenja prijedloga proračuna za narednu godinu, predsjednik i tajnik Gradske organizacije IDS-a u Umagu, Marinko Blažević i Fabio Jeličić prozvali su umaškog gradonačelnika Vilija Bassanese da krši zakon o proračunu

Naime, kako su ustvrdili, u Zakonu o proračunu stoji da gradonačelnik mora utvrditi prijedlog proračuna do 15. studenog tekuće godine te dati ga na uvid i usvajanje.

'Vijećnici IDS-a ni javnost nemaju saznanje da je prijedlog proračuna upućen Gradskom vijeću. Takav, očito sustavni pristup Bassanesea, budući da je istu priču ispričao i prošle godine, svjesno je i izravno kršenje zakona Republike Hrvatske i onemogućavanje vijećnicima i javnosti da raspravljaju o najvažnijem dokumentu lokalne samouprave', kazao je na konferenciji za novinare tajnik umaške podružnice IDS-a Fabio Jeličić.

Istaknuli su da takav čin nezavisnog gradonačelnika Bassanesea smanjuje demokratičnost u proceduri usvajanja proračuna te naglasili da neće podržati proračun ako njime ne budu predviđena sredstva za nastavak gradnje Doma umirovljenika, za otvaranje deponija građevnog materijala i za prioritetno rješavanje prometnih problema u Umagu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi