IVICA RELKOVIĆ

Ideolog Mosta: Granica za izlazak iz Vlade je blizu

15.05.2016 u 10:20

Bionic
Reading

Ivica Relković prestao je obnašati ulogu specijalnog savjetnika potpredsjednika Vlade Bože Petrova te se povukao na 'početni položaj', u Most. Riječ je o događaju koji nije slučajnost, budući da je Relković jedan od najutjecajnijih mostovaca iz sjene, piše Večernji list

Reklović je čovjek koji je imao ključnu ulogu u iznenađujućem uspjehu Mosta na prošlim parlamentarnim izborima te je, čini se, napustio savjetničko mjesto u Vladi kako bi pripremio mostovce za nove izbore', piše Večernji list.

'Neprekidno ponavljamo da Most nije klasična stranka s piramidalnom nedodirljivom hijerarhijom, niti je tako nehomogen kako neki misle, što se vidjelo i u petak kad su upravo zastupnici Mosta svi do jednog korektno odradili sjednicu na kojoj se trebalo glasovati o nizu zakonskih prijedloga i amandmana. Isto tako ponavljamo da je Most sredstvo, poluga za političke promjene. Most nama nije na prvome mjestu kao što su to nekome njihove stranke. Nama je na prvome mjestu Hrvatska. Ako se pokaže da nešto ne ide, radi dobrobiti Hrvatske treba to prekinuti i dati šansu promjenama. Nema te plaće ili honorara koji je uteg za napuštanje 'fotelje' ako stvari ne idu kako treba. Ivan Kovačić je bez ikakave zadrške ostavio poziciju predsjednika Kluba zastupnika, ja sam napustio mjesto posebnog savjetnika i honorar koji je uz to išao. Iako smo Kovačić i ja sada povukli osobne poteze, jer to se u Mostu cijeni i poštuje, Most neće ostati ni u kakvoj Vladi ni s kim radi samozavaravanja da će se stvari sutra popraviti, ako to sutra polako postaje 'malo sutra'. Kovačićev potez, a sada i moje napuštanje pozicije savjetnika, znači da je granica za nas vrlo, vrlo blizu', poručio je Reklović za Večernji list.