ZORAN MILANOVIĆ

'Idemo po pobjedu. Jedva čekam i veselim se debati o programu'

29.07.2016 u 07:39

Bionic
Reading

"Liste su jako slične onima iz jeseni iz 2015. Idemo po pobjedu. Jedva čekam i veselim se debati. Mislim da bi debata o programu trebala biti odmah, a ne tjedan dana prije izbora", kazao je Milanović. Nakon 15. kolovoza će početi izmotavanja, predviđa, ali prije toga je pravo vrijeme za razgovor o programima.

O programu SDP-a Zoran Milanović kaže: "On nije pisan u Njemačkoj ruskim novcem, nego je naš".

"Ne volim žene tretirati kao stvari, to su ljudska bića, kolegice. Od 93 SDP-ovaca na listama 39 je žena, što je 42 posto", kazao je. Na pitanje poštuje li se to pravilo na svim listama, kaže: "To je nemoguće na svim listama, morate voditi računa o realnosti - na nekim listama ih ima više, na nekima manje. Volio bih da druge stranke vode o tome računa više, naročito velike stranke", kazao je.

Na pitanje hoće li Stipe Gabrić Jambo biti na listi, odgovara: "Mi smo dosta puta s njim koalirali dolje u Dubrovniku. On je drukčiji. Tu smo da se borimo da Narodna koalicija pobijedi. Znam da smo vrednovani kao superodlikaši, a mi smo solidni učenici. Zadnjih dana je bila navodna afera s Hrvatskim šumama, a u Zadru imate čovjeka koji je optužen za pljačku 48 milijuna kuna i to je krunski dragulj HDZ-a."

Ustvrdio je zatim da se radi o Božidaru Kalmeti, gradonačelniku Zadra.

"To je na Vrhovnom sudu, optužba protiv bivšeg ministra prometa. Mi ljude u predistrazi isključujemo iz stranke", kazao je. Neki dan je Nadzorni odbor ACI-ja odlučio donirati "milijune kuna reketa" jednoj HDZ-ovoj općini, ponovio je svoje riječi od jučer.

"Ja ne idem na DORH, ali o tome jasno govorim. Da je to napravio netko moj, ne bi više bio u stranci", kazao je odgovarajući na pitanje je li dužan prijaviti državnim organima sumnje na kriminal.

Budući da bivšeg ministra obrane Ante Kotromanovića nema na listama, Milanović je upitan i o tome.

"Ante je otišao u privatni sektor", kazao je Milanović, a prenosi N1