AKCIJA MINISTARSTVA NA HVARU

I Višnjići ruše bespravno sagrađen objekt

17.10.2012 u 11:59

Bionic
Reading

Tijekom akcije rušenja bespravnih objekata, građevinska inspekcija jučer je došla i do imanja površine dva nogometna igrališta na otoku Hvaru koje je u vlasništvu Ivane Višnjić, supruge poznatog hrvatskog glumca s američkom adresom Gorana Višnjića

Bageri Ministarstva graditeljstva ipak neće biti potrebni jer je investitorica već angažirala tvrtku koja će o njezinu trošku ukloniti betonsko zdanje površine pedesetak kvadrata. Radi se o gusterni (spremniku za vodu) koja je sagrađena nakon što je 21. lipnja napravljena zračna snimka cijele Hrvatske pa spada među građevine koje će najprije biti uklonjene.

'Kuća nije sporna, za nju je Ivana imala sve dozvole. Počeli su je graditi prije dvije godine, a dovršena je ljetos. Kako u kući nemaju vode, morali su sagraditi gusternu na susjednoj parceli koja je pašnjak. Ne znam zašto je moramo rušiti jer mi je ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak nedavno rekao da je to s gusternom obična glupost i da neće biti problema jer će se uskoro izmijeniti zakon pa će se gusterne smjeti graditi na poljoprivrednom zemljištu', rekao je za Večernji list redatelj Antun Vrdoljak, otac Ivane Višnjić.

Zanimljivo, bespravnu gradnju je sasvim slučajno otkrio francuski novinar Gérard Beaudu.'On već godinama ljetuje na Hvaru u koji je zaljubljen. Lutajući lani otokom, Beaudu se zgranuo nad tim betonskim ruglom pa je pozvao inspektore', kaže izvor Večernjaka.