vremenska prognoza

I u srijedu ponegdje pljuskovi, do kraja tjedna će biti iznenađenja

22.05.2024 u 07:39

Bionic
Reading

Bit će pretežno ili djelomice sunčano, ali i dalje nestabilno. Mjestimice malo kiše ili pljusak s grmljavinom, još tijekom prijepodneva u Dalmaciji, a u drugome dijelu dana i u ostalim predjelima. U unutrašnjosti pritom lokalno mogu biti izraženi. Ujutro mjestimice magla, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, ponegdje i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom između 20 i 25 stupnjeva Celzijusovih.

Meteorolog Krunoslav Mikec najavio je za HRT da će u srijedu na istoku Hrvatske prevladavati sunčano. Uglavnom prema kraju dana uz jači razvoj oblaka može biti mjestimične kiše, pa i u obliku lokalnih pljuskova, poglavito na zapadu Slavonije. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, popodne sjeverozapadnjak, uz najvišu temperaturu od 23 do 26 °C.

U središnjoj Hrvatskoj između 22 i 24 °C, a ujutro od 12 do 14 °C. Usto, većinom sunčano, no valja računati na povremeno više oblaka te ponegdje i na kišu, osobito popodne kad će biti i pljuskova s grmljavinom te će jugozapadni vjetar mjestimice okrenuti na sjeverozapadni. U drugom dijelu dana ponekog pljuska može biti i u Istri, oko Rijeke te u dijelu Gorske Hrvatske, gdje je ujutro ponegdje moguća kratkotrajna magla. Uz jugozapadnjak će najviša temperatura zraka biti između 17 i 20 °C u Lici i Gorskom kotaru te od 21 do 24 °C na sjevernom Jadranu.

Ponegdje je malo kiše moguće u noći i ujutro u unutrašnjosti Dalmacije te na srednjem Jadranu, a popodne su uglavnom u zaobalju mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, ponegdje sjeverozapadni. Podjednak vjetar i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje je također moguća mjestimična kiša, odnosno lokalni neverini, pri čemu će najviša temperatura zraka biti između 23 i 25 °C."

  • +13
Dubrovnik u predsezoni Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

'U nastavku tjedna na kopnu podjednako toplo te uglavnom sunčano, no i dalje uz lokalno kratkotrajnu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, većinom popodne. Na Jadranu pretežno sunčano, no kao i na kopnu, ne posve stabilno pa mjestimice treba računati na prolaznu kišu i neverine, ponajprije na sjevernom dijelu', prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Biometeorološka prognoza

Na biometeorološku situaciju u Hrvatskoj djelovat će još uvijek ne posve stabilni atmosferski uvjeti. Razmjerno povoljan utjecaj na većinu ljudi može zbog pojave lokalnih pljuskova biti povremeno narušen. Kod meteoropata su moguće manje tegobe. Kronični bolesnici će postojeće bolesti podnositi lakše nego proteklih dana.

sve osim nogometa