'MUHAMED JE IZVRGNUT RUGLU'

I u Srbiji prosvjed muslimana protiv spornog filma

21.09.2012 u 20:14

Bionic
Reading

Nekoliko tisuća muslimana sudjelovalo je u petak poslije podne u Novom Pazaru na Sandžaku na prosvjedu protiv filma 'Muslimanska nevinost', a prosvjed su organizirali navijači mjesnog nogometnog kluba

Prosvjedna šetnja trajala je jedan sat i okončana je bez izgreda, a prosvjednici, mahom mladi, uzvikivali su 'Allah je velik' i nosili transparente s natpisima na arapskom jeziku kojima su izražavali privrženost islamu te podršku Palestincima, Afganistanu i Libiji.

Jedan od vođa navijačke grupe 'Torcida Sandžak' objasnio je kako mirnim prosvjedom žele izraziti negodovanje zbog filma u kojemu je prorok Muhamed izvrgnut ruglu, izvijestili su beogradski elektronički mediji.

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić priopćio je da zajednica nije sudjelovala u organiziranju prosvjeda, ali je prosvjednicima izrazio punu potporu.

'Razumijem pravo muslimana da prosvjeduju protiv uvreda. Islamska zajednica nije se odlučila na organiziranje takvog skupa, ali se i ne protivi da se na taj način izrazi neslaganje koje ne smije biti izgovor za nasilje', izjavio je Zukorlić.