PROTUVLADIN PROSVJED U RIJECI

'I policajci su školovaniji od njih, a smatraju ih čobanima'

09.03.2011 u 09:45

Bionic
Reading

'Direktnom akcijom protiv parazita' krenulo je večeras po treći put 400-tinjak Riječana od Konta preko Korza do prostorija HDZ-a, nekadašnje Riječke banke, ali i 'sramote od Hypo Alpe banke' na Jadranskom trgu, uzvikujući 'Mi smo narod, dolje Vlada!' i 'Dolje, političke elite!'

Slobodarski blok Rijeka nastupio je zajedno sa svim grupama građana i pojedincima, u protuvladinom prosvjedu pod nazivom 'Koordinacija prosvjeda – Rijeka', a pod motom 'Kolektivna akcija odozdo'.

Transparentima, žviždući, preplavili su gradsku šetnicu poručujući riječkim intelektualcima i avangardnoj strani društva, koji ni ovoga puta nisu s njima, već iz toplih fotelja kritiziraju prosvjede, da nemaju muda doći. Prozvani su i trećemajci, kojima su građani u više navrata na ovaj način pomagali.

'Jaco, za 8. mart ženama pokloni ostavku!', 'Uzurpatori, raspikuće i moralne nule – brojite sitno!', 'Šećući gradom opraštamo se s Vladom!', 'Znala si za sva njegova sranja, palac dole sada raja ti poklanja!' ili 'HDZ i SDP, zaljubljeni par, u Remetincu će se vjenčati nama na dar!' samo su neki od razvučenih riječkih transparenata.

Pošteđeni nisu bili ni sindikalisti ni SDP-ovci. Gradskim čelnicima su poručili da su 'licemjeri koji previše kalkuliraju i prodaju fore da su uz narod, a ništa ne čine da to pokažu'.

Opće nezadovoljstvo jedan od prosvjednika prikazao je razbijajući jaja sebi o glavu i o pod. Za govornicom su svoje jade izrekli mnogi nezaposleni, čak i oni koji rade prekovremeno, a za to ne dobivaju plaću. Poručili su takvima da baš zato dođu i da im se pridruže ponovno u subotu. Žestoko su se usprotivili ulasku Hrvatske u EU zbog prodaje šuma i voda i zapitali se kakva je to unija koja želi primiti lažove. 'Hrvatska nije na rasprodaju, živio referendum!' uzvikivali su.

'Oni moraju otići, nećemo završiti s prosvjedima dok se to ne dogodi! Svi oni završit će u Remetincu! Neka oni na televiziji gledaju nas, a ne mi njih!' poručili su premijerki Jadranki Kosor i HDZ-ovcima, jer oni građane smatraju ovcama, a policajce čobanima, koji su, rečeno je, školovaniji od njih.