ružičasti listopad

I ove godine zagrebačke fontane bit će osvjetljenje ružičastom bojom povodom borbe protiv raka dojke

10.10.2018 u 13:30

Bionic
Reading

Povodom ružičastog mjeseca posvećenom borbi protiv raka dojke i ove godine zagrebačke fontane zasjat će ružičastom bojom u srijedu, 10. listopada u 19,15 sati u Ulici Hrvatske Bratske Zajednice čime započinje obilježavanje aktivnosti u listopadu kao što je javnozdravstvena kampanja 'Sačuvajmo zdrave dojke'

Ovom kampanjom obilježava se Europski Dan zdrave dojke, a cilj je informirati javnost o važnosti potrebe redovnog pregleda i samopregleda dojki.

'Zadnje statistike pokazuju da u Hrvatskoj obolijeva 2748 osoba, a umire 853. U usporedbi sa predhodnom statistikom broj umrlih je u padu. Akcijom želimo potaknuti na redovite preventivne preglede i liječenje po svjetskim standardima, potaknuti žene da se brinu o svome zdravlju, da ne čekaju i da svoj pregled dogovore već danas, te se zalažemo za bolju palijativnu skrb u Republici Hrvatskoj“, objašnjava Nives Morić, predsjednica udruge P.I.N.K life – Pogled iz novog kuta.

Tim povodom u subotu, 13.listopada održat će se i revija nositi žene oboljele od raka dojke i javne osobe na Cvjetnom trgu. Reviji će prethoditi ružičasta povorka u kojoj će hodati brojni građani, prijatelji i suradnici Udruge P.I.N.K. Life te motoristi iz kluba HOG Pleter Chapter Croatia koji će na motorima imati ružičaste vrpce.

Udruga Pogled iz novog kuta – P.I.N.K. life okuplja onkološke bolesnike, socijalno ugrožene osobe, zdravstvene djelatnike, volontere, kao i osobe društveno i socijalno osviještene za ovaj problem. Cilj udruge je poboljšati kvalitetu života, socijalnu uključenost i prava pacijenata oboljelih od malignih bolesti, njihovih obitelji i mladih liječenih od malignih bolesti.