bez predaha

I dalje gori na pet mjesta u Šibensko-kninskoj županiji

18.08.2017 u 09:22

Bionic
Reading

Pet požara i dalje je aktivno na području Šibensko-kninske županije - kod Zatona, u Sapinim Docima kod Primoštena, kod Vinova u Općini Unešić, na Svilaji, te požar u općini Promina, gdje se vatra, koja je u četvrtak navečer zaprijetila naselju Velušić na sreću nije proširila prema naseljenom području

Požar u općini Promina, koji je jučer popodne planuo kod Razvođa, gasilo je 90 vatrogasaca iz javnih i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Drniša, Knina, Promine, Kistanja, Kijeva, Dubravica, Grebaštice, Tisnog, Državne interventne jedinice Zadra, te vatrogasci koji su došli u pomoć iz Ličko senjske i Primorsko goranske županije. Gasila su ga i četiri kanadera te tri air tractora. Cesta Oklaj-Drniš bila je zatvorena od 21,30 sinoć do jutros u 2 sata.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika sve je bilo spremno i za mogućnost evakuacije dijela stanovništva sela Velušić, ali na sreću nije došlo do toga jer se vatra nije širila prema naseljenim dijelovima.

Vatrogasci danonoćno na terenu

Još nije ugašen ni lokaliziran požar koji je u srijedu planuo kod brda Mrdakovica blizu Vodica i Zatona. Na požarištu je noćas bilo 68 vatrogasaca i 72 pripadnika Hrvatske vojske. I njega su jučer gasile i protupožarne zračne snage. Procijenjena opožarena površina je 650 hektara, izvijestili su iz Centra 112 Šibensko-kninske županije.

Požar kod Vinova u Općini Unešić koji je izbio 10. kolovoza još nije ugašen, a na terenu su vatrogasci iz Unešića i Perkovića.

Jučer se ponovno aktivirao i požar u Sapinim Docima kod Primoštena, koji je bio lokaliziran  u 13,48 sati, ali se u 4,11 sati ponovo aktivirao i na požarište su upućeni vatrogasci iz Rogoznice, Primoštena, Grebaštice, Brodarice, Šibenika, Trogira, Marine i Segeta Vranjica.

Požar koji je sa splitske strane proširio na Svilaju također još nije ugašen, a tijekom noći su ga nadgledali vatrogasci.