od početka ožujka

HZZO uveo nove cijene: Ako nemate dopunsko, liječenje ćete plaćati još više

06.03.2024 u 08:31

Bionic
Reading

HZZO je odlukom Upravnog vijeća poskupio cijene zdravstvenih usluga od 2. 3. 2024. To znači da odsad HZZO plaća više bolnicama, za pacijente koji imaju dopunsko zdravstveno osiguranje ne mijenja se ništa, dok će oni koji nemaju dopunsko morati plaćati skuplje cijene zdravstvenih pregleda, dijagnostičkih postupaka, kao i bolničko liječenje.

U bolničkoj i specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti korigirane su vrijednosti koeficijenata za dijagnostičko-terapijske skupine (DTS), dijagnostičko-terapijske postupke (DTP) i za dan bolničkog liječenja (DBL), objavili su iz HZZO-a.

Na upit 24sata otkrili su da je za DTS povećanje od 1445,50 eura na 1619 eura, za DTP je povećanje od 9,30 na 10,20 eura, a za dan bolničkog liječenja cijena je s 20 povećana na 22 eura.

Za osobe koje nemaju dopunsko zdravstveno osiguranje, doći će, navode u HZZO-u i do promjene u visini sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite. Za osiguranike koji imaju policu dopunskog zdravstvenog osiguranja neće biti nikakve promjene.

'Ako je iznos obveznog sudjelovanja od 20% pune cijene pružene usluge manji od propisanog postotka proračunske osnovice, osiguranik plaća propisani iznos postotka proračunske osnovice, ovisno o tome o kojoj usluzi je riječ', objašnjavaju u HZZO-u.

Cijena same police dopunskog osiguranja neće se mijenjati.