katastrofalan udar

HV završio sa sanacijom nakon potresa u Zagrebu, sudjelovalo 420 vojnika

24.03.2020 u 17:33

Bionic
Reading

Pripadnici Hrvatske vojske, njih ukupno 420, završili su s pružanjem pomoći u Zagrebu na sanaciji posljedica snažnog potresa koji je u nedjelju pogodio glavni hrvatski grad

Ministarstvo obrane u utorak je priopćilo kako je, u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite, gradskim vlastima i javnom vatrogasnom postrojbom, na sanaciji užeg i šireg središta grada tijekom dva dana bilo ukupno angažirano 420 vojnika, s deset inženjerijskih strojeva (šest utovarivača i četiri istovarivača).

Zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadni general Tihomir Kundid naveo je kako je prvi dan, u nedjelju, na terenu bilo 250 pripadnika Hrvatske vojske, a u ponedjeljak njih 170.

Bili su angažirani na sanaciji šteta na zagrebačkim prometnicama i nogostupima, izvlačili su šutu iz haustora i dvorišta.

"Jučer su u poslijepodnevnim satima uspješno završili svoju zadaću“, poručio je Kundid te zahvalio vojnicima na još jednom dokazu visokog profesionalizma i spremnosti na pomoć onda kada je to najpotrebnije.

"Pokazali smo što je vojska u pravom smislu te riječi. Hrvatska vojska još jednom je pokazala kako je besprijekorno organizirana, visoko spremna i motivirana da pomogne svome narodu kada je to najpotrebnije“, istaknuo je.

Vojsci je na pomoći zahvalio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. "Hvala pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci, ne treba puno govoriti nego da smo zajedno u ratu i miru i izvanrednim situacijama. Zajedno smo najjači“, naglasio je Bandić.

U MORH-u navode da su pripadnici Zapovjedništva za potporu u ponedjeljak bili angažirani na lokaciji Jurjevska ulica u Gračanima, gdje su pružili potporu Javnoj vatrogasnoj postrojbi u uklanjanju razrušenih dimnjaka na stambenih objektima.

  • +103
Potres u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL