'prljave igre'

U HSP-u vrije: Optužili Đapića za veleizdaju, prijete novom pločom u Jasenovcu...

08.09.2017 u 12:04

Bionic
Reading

HSP je revoltiran odlukom da se ploča poginulim HOS-ovcima deložira iz Jasenovca te optužuju premijera Andreja Plenkovića i Antu Đapića, kojeg nazivaju samozvanim predstavnikom HOS-a, za prljavu igru i veleizdaju.

'Ovo je još jedno mučko ubojstvo HOS-ovih mladića koji su sa starohrvatskim državničkim pozdravom 'za dom spremni' umirali braneći Hrvatsku', navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik HSP-a -  gospićki gradonačelnik Karlo Starčević.

Starčević tvrdi da su samoprozvani predstavnici HOS-a na čelu s Antom Đapićem ponovno odigrali prljavu igru i podvalili sjeme razdora kako Plenkoviću, tako i cjelokupnom hrvatskom narodu.

'Pitamo se da li je to sve trebalo premijeru Plenkoviću da zadrži šačicu vlasti u svojoj državi, ako to njemu Hrvatska doista i jest. Jeste li i Vi premijeru pali toliko nisko kao i jedan od Vaših prethodnika, da prodajete ono hrvatsko najsvetije – čast, dostojanstvo, ljude, živote? Domovinu?', pitaju se u HSP-u.

Tvrde da je cijela operacija provedena samo kako si se zadovoljilo Milorada Pupovca čijim se glasovima održava parlamentarna većina.  

  • +8
Radnici skidaju ploču s natpisom 'Za dom spremni' u Jasenovcu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovačev

Nezadovoljni su i u HSP-u Ante Starčević,  koji je bio u koaliciji sa HDZ-om u prošloj Vladi te najavljuje da će u suradnji s braniteljskim udrugama i "istinskim HOS-ovcima" opet postaviti ploču palim braniteljima HOS-a u Jasenovcu, zajedno s grbom koji u sebi ima pozdrav "Za dom spremni".

'Nećemo postavljati ploču s imenima poginulih da ne otvaramo rane obiteljima, ali ćemo postaviti općenitu ploču palim braniteljima HOS-a. Ploča je legalno postavljena, a sad je nelegalno maknuta' kazao je Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-AS-a za 24sata.