SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

HSP na županijske izbore ide samostalno

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 31.03.2009 14:42
  • Objavljeno 31.03.2009 u 14:40
hsp vuk

hsp vuk

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva a

Hrvatska stranka prava (HSP) na lokalne izbore u Sisačko-moslavačkoj županiji izlazi samostalno, s vlastitom listom za župana i njegove zamjenike te za Županijsku skupštinu, izjavio je predsjednik Županijskoga vijeća HSP-a Željko Kardaš, koji je i kandidat te stranke za župana.

Nositelj liste je predsjednik sisačke Podružnice HSP-a i zamjenik gradonačelnika Veljko Novak, a kandidati HSP-a za zamjenike župana Željko Soldo iz Kutine te Tomislav Dujmenović iz Siska.

Kardaš je istaknuo da lokalni izbori HSP-u imaju isto značenje kao 1990. godine budući da - zbog teškoga gospodarskoga i socijalnog stanja u Sisačko-moslavačkoj županiji - to nisu obični izbori.

'Dosadašnji vlastodršci, u nedostatku ideja i volje, zauzeti vlastitim svađama za fotelje, uglavnom su se bavili sobom ili svako malo nekim aferama i sukobima', ustvrdio je Kardaš i dodao da su kandidati HSP-a ljudi koji su se u Domovinskom ratu borili za Hrvatsku, koji se nisu ogriješili o svoj narod u nemoralnim pretvorbama i privatizaciji i koji su se dokazali isključivo svojim radom, poštenjem i odgovornošću.

Kao razlog zašto HSP nije pristupio jučer sklopljenoj koaliciji HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSU-a Kardaš je naveo to da je HSP 'izrastao u snažnu i dobro organiziranu stranku dok slabi traže spas u raznoraznim koalicijama prije izbora'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi