PAUL VANDOREN

'Hrvatskoj najviše trebaju nova radna mjesta'

05.06.2013 u 13:14

Bionic
Reading

Šef delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren rekao je da će u sljedećem razdoblju Bruxelles donositi važne proračunske odluke za razdoblje od 2014. - 2020. godine, a te će odluke biti važne i za Hrvatsku. Naša zemlja sudjelovat će i u raspravama pomoću kojih će, vjeruje Vandoren, riješiti i neke probleme

'Hrvatskoj najviše trebaju nova radna mjesta s obzirom da je nezaposlenost previsoka, osobito kod mladih. Zato je potrebno poduzeti mjere kojima će se postići pozitivna investicijska klima kako bi se privukli i strani investitori', rekao je šef delegacije EU u Hrvatskoj.

Vandoren je u Osijeku otvorio multimedijalnu izložbu 'Ja Europljanin', koja će biti otvorena sljedeća četiri dana. Domaćin mu je bio osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

'Od Europske unije očekujem prije svega proširenje tržište. Očekujem i investitore u Hrvatskoj, a posebno ovdje u Osječko-baranjskoj županiji svjestan toga da moramo dosta toga učiniti na nacionalnoj razini, naprosto investitorima olakšati. Očekujem otvaranje proizvodnih pogona, novih radnih mjesta', izjavio je Šišljagić.