HUMANITARNA AKCIJA

Hrvatski lovački savez donirao milijun kuna za sanaciju oštećenih lovačkih objekata

15.05.2021 u 17:43

Bionic
Reading

Humanitarnom akcijom Hrvatskog lovačkog saveza, kojoj se odazvao veliki broj lovačkih udruga i saveza, odnosno njihovih članova, prikupljeno je milijun kuna, koji su dodijeljeni lovačkim društvima čiji su domovi za razornog potresa, 29. prosinca prošle godine, pretrpjeli veće ili manje štete

Hrvatski lovački savez u subotu je na sjednici izvršnog odbora u Sisku, u Hotelu Panonija, službeno odlučio o raspodjeli novčanih sredstava.

Kako je rečeno na sjednici, od 5. siječnja, kada je akcija službeno počela, do danas, prikupljeno je milijun kuna koji su donirani udrugama na temelju potreba za obnovu srušenih ili oštećenih objekata.

Prikupljanje pomoći za stradale počelo je spontano nakon potresa, a akcija se vremenom, pod rukovodstvom Hrvatskog lovačkog saveza nastavila i proširila. Budući da još nije završena, očekuje se kako će iznos donacija premašiti sadašnjih milijun kuna.

Nakon tematske sjednice, njeni su sudionici organizirano autobusima obišli i razgledali oštećene lovačke objekte na području Siska, Petrinje, Gline i Majskih poljana.

Nakon obilaska, održan je i radni sastanak Hrvatskog lovačkog saveza pod predsjedavanjem predsjednika HLS-a, generala u mirovini Đure Dečaka.

Sjednici se priključio i potpredsjednik Vlade, ministar hrvatskih branitelja i načelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved.