Anica Djamić

Hrvatska veleposlanica u Ukrajini: Danas je cijela Ukrajina bila u crvenom, nadamo se da ćemo uskoro opet imati vrijeme mira

17.10.2022 u 19:55

Bionic
Reading

Anica Djamić, hrvatska veleposlanica u Ukrajini, oglasila se nakon današnjih ruskih napada na Kijev

Ukrajinske zračne snage su objavile da su diljem zemlje ruske snage pokušale napasti s 43 drona. Ukrajinci su ih uništili 37. U napadima dronovima i raketama, u Ukrajini je danas poginulo najmanje sedam osoba. Šteta je velika, potvrdila je i hrvatska veleposlanica u Kijevu za Dnevnik Nove TV.

"Javljam vam se iz Kijeva, gdje je upravo završila druga uzbuna. Nakon nekoliko sati danas provedenih u skloništu, konačno smo izašli na svježi zrak.

Vrijedno je spomenuti da je danas cijela Ukrajina, osim Krima, bila u crvenom, a to znači da je zračna opasnost bila svugdje objavljena.

Što se tiče Hrvata koji su u Ukrajini, s njima smo u kontaktu, oni su svi dobro, ponašaju se također vrlo odgovorno i nadamo se da ćemo uskoro opet imati vrijeme mira i stabilnosti", kazala je Anica Djamić, hrvatska veleposlanica u Ukrajini. Kao rezultat napada u posljednja 24 sata, diljem Ukrajine bez struje je ostalo 585 gradova i naselja.

  • +10
Rat u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: ANATOLII STEPANOV / AFP / Profimedia