TOMISLAV NIKOLIĆ:

'Hrvatska slavi Oluju umjesto da tuguje kao što Srbija tuguje zbog Srebrenice'

30.12.2012 u 11:22

Bionic
Reading

'Dok sam ja predsjednik države, Srbija neće biti uzrok nestabilnosti, ali će čuvati svoje dostojanstvo', poručio je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić

Na Srbiju, kako je naglasio Tomislav Nikolić za B92, nitko ne može pljuvati i optuživati je za zločine, a kamoli da cijeli narod optužuje za zločin pojedinca, jer su i Srbi bili žrtve.

'Neki Srbi su bili zločinci, ali su mnogi Srbi bili žrtve zločina drugih naroda. Ako možemo preko toga staviti jedan debeli sloj betona, kao što se stavlja na atomsko sklonište i da idemo dalje, da to bude podloga za naše nove odnose - može, a ako Hrvatska i BiH žele opterećivati naše odnose do u vječnost, tu ništa ne možemo', smatra Nikolić.


Svojim kolegama u BiH i Hrvatskoj zato poručuje da je Srbija spremna s njima uspostaviti dobre odnose čim oni to budu željeli, a činjenicu da sastanka na vrhu nema tumači kao posljedicu toga što te dvije države 'na čelu ili blizu čela imaju ljude koji ne žele surađivati sa Srbijom, a izgovor nalaze u Tomislavu Nikoliću'.

Ni Izetbegoviću ni Josipoviću, dodaje predsjednik Srbije, nije dovoljno kad kaže da priznaje Hrvatsku i BiH u granicama u kojima su članice UN-a i da je glavni grad Hrvatske - Zagreb, a BiH - Sarajevo i da oni imaju svoje rukovodstvo koje je birao narod.

'Oni traže izgovor da ne surađuju sa Srbijom - Hrvatska ima tužbu za genocid, ima otvoren put ka EU i samo bi joj još falilo da sa Srbijom počne pregovarati o imovini Srba, neisplaćenim mirovinama, otetim stanovima, o Oluji zbog koje Hrvatska slavi umjesto da tuguje kao što Srbija tuguje zbog Srebrenice, jer bi nam mnogo toga u životu bilo lakše da nije bilo te Srebrenice', poručio je Nikolić u intervjuu za srpski portal B92