ANTIFAŠISTI KARLOVCA

Hrvatska i Karlovac, praktički više nisu antifašistički

06.05.2016 u 11:56

Bionic
Reading

Prigodnim govorom, cvijećem i paljenjem svijeća poginulim partizanima kod Spomenika žrtvama fašizma u Karlovcu, karlovački su antifašisti obilježili 71. obljetnicu pobjede nad fašizmom, Dan Europe i obljetnicu oslobođenja Karlovca, 6. svibnja 1945. godine

Predsjednik karlovačkih antifašista Mirko Miladinović rekao je da je u Hrvatskoj 'sve veći revizionizam povijesti' te da 'bez obzira na ustavne zasade atifašizma, Hrvatska kao i Karlovac, praktički više nisu antifašistički, i da uskoro, na isti način, neće biti ni sekularni'.

Dodao je kako je na današnju manifestaciju pozvao predstavnike lokalne i regionalne vlasti, ali im se nije odazvao nitko iz Grada Karlovca ni Karlovačka županija.

'Baš zato što su sve glasniji recidivi prošlosti i netolerancija vjerujem da je zlo moćno, ali dobro svemoćno', rekao je Miladinović. 'Upravo nam ove nevine antifašističke žrtve daju snagu da se borimo za bolje sutra i da ukazujemo na ono zlo koje je bilo i koje opet može biti', dodao je.

Sudionici skupa su potom autobusima krenuli na komemoraciju u Veljunu gdje će u podne u organizaciji Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine Karlovačke županije biti održana komemoracija u povodu 75. obljetnice ubojstva 525 Srba iz Veljuna i nekoliko okolnih sela u NDH.